avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizarea costurilor pentru diferite reparatii la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizarea costurilor pentru diferite reparatii la bloc.

Locuiesc intr-un apartament de 4 camere, intr-un bloc care are pe fiecare palier si ap de 2 si 3 camere. Recent s-au instalat niste senzori de gaze pe palier si un panou (sau reparatii) electric. Costul reparatiilor a fost impartit pe criteriu de suprafata apartamentului (nu sunt sigura daca e cota parte indiviza). Si cum eu am 4 camere, platesc cu vreo 60 de lei mai mult decta cei la 3 camere. Mie nu mi se pare deloc corect, in conditiile in care eu beneficiez in egala masura de senzor si panou, ca si cei de 2 si 3 camere. Este normal asta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:03, 18 Septembrie 2020
Buna ziua,
Aceste costuri se impart in functie de Cota parte indiviza.
ART. 2 din legea 196/2018
In sensul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele
semnificatii:
...
l) cota-parte indiviza - cota-parte de proprietate comuna fortata, exprimata procentual, care ii revine fiecarui proprietar individual si este calculata ca raportul dintre suprafata utila a proprietatii individuale si suma suprafetelor utile ale tuturor proprietatilor individuale din condominiu. Suma cotelor-parti indivize trebuie sa fie egala cu 100%; in caz contrar, acestea trebuie recalculate prin grija presedintelui asociatiei de proprietari, conform suprafetelor utile;
...
Daca au facut calculul bine atunci asta e...o suprafata mai mare implica costuri mai mari la unele cheltuielii...
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Pentru corecta si completa dv informare studiati disp L nr 196/2018
Reparatiile,intretinerea partii comune de constructii si de instalatii din condominiu se repartizeaza conditionat de cota parte indiviza
Legea este absurda. Ce legatura are suprafata apartamentului meu cu un senzor instalat pe palierul comun? Si daca nu vorbim despre caldura (nu ma pot gandi acum la altceva) nu vad de ce este normal ca o suprafata mai mare sa implice costuri mai mari. La fel este si cu plata salariilor de exemplu. De ce platesc mai mult eu pentru salariul administratorului si a altor angajati? Ca ei fac niste calcule per apartament. Este aberant.
Dar multumesc pentru raspuns.
Asta este legislatia...
Si acel senzor va protejeaza si locuinta dvs. , la fel si senzorul dvs. protejeaza ceilalti locatari...explozia, Doamne fereste, nu tine cont ca dvs. aveti 4 camere si ceilalti 2, 3 sau garsoniera...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Claudia74 a scris:

Legea este absurda.



Daca apreciati ca legea este absurda,desfasurati demersuri pentru modificarea si imbunatatirea acesteia

Alte discuții în legătură

Obligatie plata la montare de lift cyty cyty Locuiesc in bloc de 8 etaje fara lift, la etajul 5.O parte din vecini doresc sa cumpere lift, altii nu doresc.Nici eu nu doresc lift. In ce masura si in ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti la urmatoarea ... iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: suntem un bloc de 8 etaje, iar pe fiecare etaj sunt 2 ap. de 3 camere, 1 ... (vezi toată discuția)
Legea 196/2018 AndreeaD03 AndreeaD03 Buna ziua, Exista vreo posibilitate sa se renunte in mod legal la anumite cheltuieli repartizate pe cota-parte indiviză de proprietate de exemplu prin vot ... (vezi toată discuția)