avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizarea costurilor pentru diferite reparatii la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizarea costurilor pentru diferite reparatii la bloc.

Locuiesc intr-un apartament de 4 camere, intr-un bloc care are pe fiecare palier si ap de 2 si 3 camere. Recent s-au instalat niste senzori de gaze pe palier si un panou (sau reparatii) electric. Costul reparatiilor a fost impartit pe criteriu de suprafata apartamentului (nu sunt sigura daca e cota parte indiviza). Si cum eu am 4 camere, platesc cu vreo 60 de lei mai mult decta cei la 3 camere. Mie nu mi se pare deloc corect, in conditiile in care eu beneficiez in egala masura de senzor si panou, ca si cei de 2 si 3 camere. Este normal asta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:03, 18 Septembrie 2020


Claudia74 a scris:

Ma puteti indruma catre acesti parlamentari care pot revizui punctul meu de vedere? Asta ar fi de ajutor.

Sunt in momentul de fata doua proiecte parlamentare de modificare a acestei legi (unul initiat de PSD si unul de USR) Pe acest forum exista chiar un utilizator care a participat la dezbateri privind modificarea acestei legi. Nu stiu cum si cind vor ajunge in plen, pentru dezbatere unul, sau amindoua aceste initiative. Nu lucrez la Parlament.
[ link extern ]
[ link extern ]

Dar ce credeti dvs. nu reprezinta neaparat adevarul si nici un punct de vedere just. Asta ca sa va dau replica, doar din punctul meu de vedere. Va doresc succes la influentat parlamentari. Cit mai multi.
Mi se pare foarte util acest articol, insa ma puteti ajuta cu calculul? Intr-o adunare generala, cum stabilesc eu cat valoreaza votul meu, in comparatie cu un apartament de 2 sau 3 camere? Precizez ca pe scara mea sunt 11 apartamente cu 4 camere, 33 de apartamente de 2 camere si 11 de 3 camere. MA gandesc ca depinde mult si de cate persoane se prezinta la adunare, in ce apartament locuiesc etc, insa nu stiu cum sa fac calculul votului meu. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2020
Claudia74, utilizator
Articolul 49
(1)Hotararile asociatiei de proprietari sunt luate in adunarea generala a proprietarilor, iar executarea lor este incredintata comitetului executiv si administratorului.
(2)In vederea punerii in practica a hotararilor adunarii generale a asociatiei de proprietari, comitetul executiv al asociatiei de proprietari emite decizii in conformitate cu prevederile legii.
(3)Pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari se au in vedere urmatoarele:
a)fiecare proprietar, membru al asociatiei, are dreptul la un vot pentru unitatea sa de proprietate imobiliara;
b)pentru hotararile cu privire la stabilirea fondurilor pentru consolidare, reabilitare si modernizare, votul fiecarui proprietar, membru al asociatiei, are o pondere egala cu cota-parte indiviza din proprietatea comuna;

Pentru simplificare, sa zicem ca o camera are o suprafata unitara =1, si nu ne intereseaza restul suprafetelor din apartamente. Altfel ar trebui sa stim cotele parte indivize pentru aceste apartamente
11 X 4 + 33 X 2 + 11 X 3 =143 (in loc de 4, 3, 2 ar trebui sa fie suprafete)
ponderea pentru un vot al unui apartament cu 4 camere este 4 : 143 =0,028
ponderea pentru un vot al unui apartament cu 2 camere este jumatate 2 : 143 =0,014
ponderea pentru un vot al unui apartament cu 3 camere este 3 :143 = 0,02

Sau, daca luam ca pondere unitara votul celui cu suprafata cea mai mica, cel cu 2 camere are pondere 1, cel cu 4 are ponderea 2, iar cel cu 3 camere are 1,5

Adica votul a 11 proprietari din apartamente cu 4 camere valoreaza cit a 22 de proprietari din apartamente cu 2 camere.
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie plata la montare de lift cyty cyty Locuiesc in bloc de 8 etaje fara lift, la etajul 5.O parte din vecini doresc sa cumpere lift, altii nu doresc.Nici eu nu doresc lift. In ce masura si in ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti la urmatoarea ... iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: suntem un bloc de 8 etaje, iar pe fiecare etaj sunt 2 ap. de 3 camere, 1 ... (vezi toată discuția)
Legea 196/2018 AndreeaD03 AndreeaD03 Buna ziua, Exista vreo posibilitate sa se renunte in mod legal la anumite cheltuieli repartizate pe cota-parte indiviză de proprietate de exemplu prin vot ... (vezi toată discuția)