avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizarea costurilor pentru diferite reparatii la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizarea costurilor pentru diferite reparatii la bloc.

Locuiesc intr-un apartament de 4 camere, intr-un bloc care are pe fiecare palier si ap de 2 si 3 camere. Recent s-au instalat niste senzori de gaze pe palier si un panou (sau reparatii) electric. Costul reparatiilor a fost impartit pe criteriu de suprafata apartamentului (nu sunt sigura daca e cota parte indiviza). Si cum eu am 4 camere, platesc cu vreo 60 de lei mai mult decta cei la 3 camere. Mie nu mi se pare deloc corect, in conditiile in care eu beneficiez in egala masura de senzor si panou, ca si cei de 2 si 3 camere. Este normal asta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:03, 18 Septembrie 2020
Doamna spune ca nu beneficiaza de nimic in plus fata de ceilalti proprietari ca au apartamente cu suprafata mai mica ca a dumneaei si nu-i convine sa plateasca mai mult.
Ultima modificare: Joi, 6 August 2020
Ionut.ion, utilizator
Vreti sa spuneti ca eu trebuie sa fiu "pedepsita" pentru ca am un apartament mai mare? Este absolut absurd. Doar pentru ca ceva este asa de foarte multi ani, nu inseamna ca e si corect. Daca se strica un bun comun, dupa mentalitatea asta eu platesc mai mult, pentru ca am un apartament mai mare si indirect "mai multi bani"? Sau cum? In fine. Poate ma voi adresa parlamentarilor, deoarece nu mi se pare echitabil.
Dupa principiul dvs. si impozitul pe care-l platiti dvs. anual trebuie sa fie acelasi pentru toti. Nu conteaza suprafata si calitatea locuintei. Pe ala de ce nu refuzati a-l plati ?

Iar votul dvs. in AG, legat de astfel de modernizari , sa stiti ca este dublu, fata de cel care sta in 2 camere.

Articolul 49
(1)Hotararile asociatiei de proprietari sunt luate in adunarea generala a proprietarilor, iar executarea lor este incredintata comitetului executiv si administratorului.
(2)In vederea punerii in practica a hotararilor adunarii generale a asociatiei de proprietari, comitetul executiv al asociatiei de proprietari emite decizii in conformitate cu prevederile legii.
(3)Pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari se au in vedere urmatoarele:
a)fiecare proprietar, membru al asociatiei, are dreptul la un vot pentru unitatea sa de proprietate imobiliara;
b)pentru hotararile cu privire la stabilirea fondurilor pentru consolidare, reabilitare si modernizare, votul fiecarui proprietar, membru al asociatiei, are o pondere egala cu cota-parte indiviza din proprietatea comuna;
Ultima modificare: Joi, 6 August 2020
latka, utilizator
Dvs. stiti foarte bine ca pe CPI se platesc si cheltuielile pentru acoperis si pentru lift. Sunt in fiecare sapatamina subiecte legate exact de acest lucru: de ce sa participam noi, cei de la etajul X-1 la hidroizolatie noua, sau de ce sa contribuim la reparatia liftului, daca stam la parter (ca noi nu-l folosim, doar atunci cind mergem la vecina de la 9 sa bem o cafea, sau sa jucam o carte, dar astea nu se pun).

Ionut.ion a scris:

Doamna spune ca nu beneficiaza de nimic in plus fata de ceilalti proprietari ca au apartamente cu suprafata mai mica ca a dumneaei si nu-i convine sa plateasca mai mult.

Exact! Multumesc!

Alte discuții în legătură

Obligatie plata la montare de lift cyty cyty Locuiesc in bloc de 8 etaje fara lift, la etajul 5.O parte din vecini doresc sa cumpere lift, altii nu doresc.Nici eu nu doresc lift. In ce masura si in ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti la urmatoarea ... iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: suntem un bloc de 8 etaje, iar pe fiecare etaj sunt 2 ap. de 3 camere, 1 ... (vezi toată discuția)
Legea 196/2018 AndreeaD03 AndreeaD03 Buna ziua, Exista vreo posibilitate sa se renunte in mod legal la anumite cheltuieli repartizate pe cota-parte indiviză de proprietate de exemplu prin vot ... (vezi toată discuția)