avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea

In urma cu 9 ani am mostenit impreuna cu 2 surori si patru matusi (surori din partea tatalui )un teren . Intre timp matusile au decedat .Noi surorile,vrem sa vindem terenul. Cum pot sa procedez in acest caz ? Unde ma pot adresa pt mai multe informati. Multumesc. Mihaela.
Buna ziua, trebuie facuta mostenirea si de pe urma matusilor apoi puteti vinde impreuna
Stimata doamna,

Trebuie realizata dezbaterea succesorala, dupa decesul matusilor dumneavoastra.

Cota-parte din dreptul de proprietate, odata determinata, poate fi instrainata.

Nu este obligatorie sistarea starii de coproprietate prin indiviziune.

Daca, insa, doriti sa instrainati terenul, in materialitatea sa, exista necesar acordul unanim al tuturor coproprietarilor.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare parte din mostenire aurash29 aurash29 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Matusa mamei mele, doreste sa imi cedeze partea ei dintr-o mostenire, poate sa imi ... (vezi toată discuția)
Mostenire, dezbaterea succesiunii florin2888 florin2888 Buna ziua.Suntem patru frati,parintii decedati.De la decesul parintilor (7 ani),in apartamentul proprietate personala,la care avem dreptul parte egala fiecare ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament (succesiune facuta) Andrei29ro Andrei29ro Buna ziua, As dori sa inteleg care este procedura pentru a vinde un apartament avand in vedere urmatoarele date: 1. Apartamentul este al bunicului meu, s-a ... (vezi toată discuția)