avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce responsabilitati are o femeie de serviciu?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce responsabilitati are o femeie de serviciu?

Buna ziua!!As dori sa stiu ce responzabilitati are femeia de serviu?Ea este obigata sa curete spatiile verzi din jurul blocului si sa taie gardul viu fara sa fie platita in plus?Va multumesc
Eu stiam denumirea simpla, dar intr-adevar se cheama "ingrijitor cladire" si va dau link-ul. Era si nepotrivit ca denumire.Vedeti la grupa 9.
[ link extern ]

PS. Nu ma impresioneaza deloc ca a fost facuta de un jurist. Poate vreti sa spuneti copiata de un jurist. Stiti....cartile din carti se scriu....:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
elga50, moderator
Aveti dreptae amandoi referitor la denumirea functiei 'femeia de seviciu".
Spun acest lucru pentru ca acum cativa ani buni s-a considerat ca nu este normala denumirea de femeie de serviciu si in COR era denumirea de "ingrijitor" ce puteai sa o folosesti cand angajai o femeie care sa intretina curatenia. Aceasta, dupa cum explicau cei de la ITM atunci, sa nu se faca discriminare intre femei si barbati, etc...
Dar, in timp, acest COR a suferit mai multe modificari, completari si a aparut clar functia de "femeie de seviciu" asa cum spune @sacalul09 la pozitia sau codul mentionat mai sus.
Am dat un link.
Exista ambele denumiri, dar ma gandesc ca la asociatii, cum e cazul si la asociatia mea sunt angajati o femeie si un barbat e mai potrivita denumirea "ingrijitor de cladire", valabila.
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2009
elga50, moderator
Multumim mult pentru fisa postului domnule Sacalu! O ultima intrebare: Ce baza legala a avut la intocmire sau conform carei legi se intocmeste?
Buna seara,

Referitor la aceasta fisa a postului, asociatiile de proprietari nu platesc pentru toate aceste servicii caz in care, la semnarea unui contract, in functie de pretul final negociat cu asociatia, sunt nevoita sa ii trec in fisa mai multe sau mai putine activitati. de exemplu, cea mai simpla si care se aplica la 99% din contracte, este urmatoarea:
- In fiecare zi:- spalta intrarea si liftul, curatat spatiul verde de hartii, peturi....;maturat fata/spate bloc, sters mana curenta, sters geamuri intrare zilnic sau de cate ori este nevoie; desfundat tubulatura, maturat ghenele de pe etaje;
- spalat si maturat sus-jos scara si ghenele de pe etaje o data pe saptamana, in rest controlata zilnic maturat-spalat unde este necesar;
- sters praful de pe cutiile de scrisori, etc.....; luat paianjenii de cate ori este nevoie;
- spalat pubelele dupa ridicarea gunoiului, spalat ghena mare pe fiecare zi;
- spalat grilajul de la mana curenta de cate ori este nevoie;
- anunta daca observa tevi sparte, etc. ....
- subsolul este separat deoarece nu stiu ce este acolo. daca nu au probleme, intra si intretine curatenia.
Acestea sunt activitatile principale care se negociaza de obicei.
Intrebarea mea este : aceasta fisa a postului prezentata mai sus, sunt obligata sa o respect daca pretul final nu imi permite sa platesc angajata corespunzator?

Va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Femeie de serviciu asociatie de proprietari Max22 Max22 Care ar fi forma legala pentru femeia de serviciu pentru o asociatie de proprietari si care sunt atributiile din fisa postului. M-ar interesa deasemenea ... (vezi toată discuția)
Cearta intre locatari si femeia de serviciu intreb pentru mama ... Sevrin Sevrin Cearta intre locatari si femeia de serviciu Intreb pentru mama mea, in varsta de 70 ani in principiu acum,dar se aplica pentru toata scara... In ultimele 6-7 ... (vezi toată discuția)
Abuzul de functie al administratorului diana_ghilencea diana_ghilencea Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu patru etaje si adminidtratorul blocului imi tot face probleme in ultima perioada pt ca nu am fost de acord cu plata a 80% ... (vezi toată discuția)