avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie suspendare CIM pentru CCC incorecta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie suspendare CIM pentru CCC incorecta

Buna ziua,
Am si eu urmatoarea intrebare. S-a emis de catre societatea la care lucrez o decizie de suspendare a contractului individual de munca din data de 01.06.2019 (data solicitata de angajata in cerere) si pana in data de 13.01.2021, ori conform certificatului de nastere a copilului trebuia pana in 26.03.2021.
Cei de la ITM au fost in control si au constatat gresala in cadrul unui proces-verbal. S-a cerut de catre acestia corectarea situatiei dar nu s-a explicat concret cum.
Oare daca se emite de colegele de la RU o decizie de indreptare a erorii materiale din decizia de suspendare gresita, este suficient?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 10 Decembrie 2019
Cred ca cei de la ITM gresesc ...

art.25 OUG 111/2010 : (1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) și la art. 11 alin. (1) lit. a). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.

In speta, nu este obligatorie perioada de 2 ani de CCC.
Revin cu o completare de la colega de la RU:
Salariata a solicitat astfel in cerere "...crestere a copilului pana la varsta de 2 ani".
Atunci este greșit...se poate face corecție în Revisal.
Si la cei de la ITM ce act trebuie sa le comunice?
Corectia in REVISAL este facuta, dar am inteles de la colega ca i s-a cerut ceva act doveditor. Ea s-a gandit ca ar fi bine data o decizie care sa modifice data de sfarsit a suspendarii.
Eu ma gandesc ca ajunge o simpla notificare de indreptare a unei erori materiale care sa fie comunicata atat salariatei cat si celor de la ITM.
Un extras REVISAL ar fi o buna dovada la care atasati si decizia rectificativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la indemnizatie, data sfarsit ccc gresit pe decizia de suspendare therioni therioni Buna ziua, Am urmatoarea situatie. S-a emis o decizie de suspendare a contractului in perioada 01.06.2019 - 13.01.2021, pentru concediu de crestere a ... (vezi toată discuția)
trecut greșit temeiul suspendarii cim Demageo Demageo Bune ziua! Pentru un angajat detașat a fost efectuata detașarea, suspendarea, încetare suspendare și detașare în Revisal, pentru doua perioade. Temeiul ... (vezi toată discuția)
Revisal minodora05 minodora05 Buna ziua. Am si eu o problema: am operat gresit un act aditional in Revisal, am schimbat data de inceput a contractului de munca, desi nu trebuia. Intre timp, ... (vezi toată discuția)