avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa deschid un atelier pt. confectionarea ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa deschid un atelier pt. confectionarea jucariilor din lemn

Vreau sa deschid un atelier pt. confectionarea jucariilor din lemn. Ce recomandati: pfa sau soc. com. ? Mentionez ca nu vorbim de o activitate de foarte mare anvergura.
Pentru PFA imi trebuie ceva conditii privind pregatirea profesionala (nu am calificare in domeniu in afara de pasiune)? Dar din punct de vedere fiscal ?
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 20:34, 5 Decembrie 2009
Eu pot sa -ti spun o parere din punct de vedere fiscal : este mai avantajos PFA sau daca vei avea nevoie de angajati , o intreprindere individuala;
Vei scapa mai ieftin si cu contabilitatea , si cu impozitele ;
Societatea comerciala , asa cum sta legislatia in acest moment , trebuie sa plateasca impozitul forfetar; daca realizezi profit , pentru a putea ridica dividende , trebuie sa platesti impozit pe dividende 16%..
- PFA -ul nu are angajati. S.R.L.-ul poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce am nevoie pentru confectionarea si comercializarea produselor de artizanat danyab danyab Buna seara, am o pasiune pentru confectionarea produselor de artizanat si de ceva timp m-am gandit sa transform totul intr-o mica afacere. Mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)
Deschiderea unei florarii luizaaa luizaaa buna ziua!s dori sa deschid o florarie si nu stiu ce este mai bine :o societare (SRL)sau un PFA?ce acte si avize imi trebuie sa deschid? (vezi toată discuția)
Pfa sau persoana juridica mihaela2513 mihaela2513 Buna ziua. As dori sa-mi dati un sfat.As vrea sa deschid un magazin de jucarii cu maxim 3 angajati, jucariile vor veni din Polonia.Ca ce ar fi mai indicat sa ... (vezi toată discuția)