avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema credit

Buna seara. Aceeasi problema ca multi dintre romani. Am ramas in umra cu platile la credit de nevoi personale ( fara garantare ). Am fost sunat pentru prima oara de firma de recuperare. Daca se ajunge in instanta ce se poate intampla in urmatoarele cazuri:

1. am o masina
2. am o masina si o dau legal catre altcineva deci nu voi mai avea nici un bun pe numele meu

Daca se intampla sa ajung ca in cazul 2, daca voi fi executat silit, inseamna ca sunt obligat la plata datoriei, corect? Daca nu platesc, care sunt consecintele?

Va rog sa imi raspundeti. Este foarte important.
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 08:35, 5 Decembrie 2009
Buna ziua !
In situatia dumneavoastra sunt foarte multi. Unora dintre ei le- am raspuns si eu.
Tin sa va precizez ca obligatia restituirii sumelor imprumutate va revine, dar asta nu inseamna ca o serie de " calai" fara cagule, dar cu diplome trebuie sa actioneze asa.
Vreau sa va precizez ca multe firme de recuperari actioneaza abuziv si o vor face incontinuare intrucat foarte multi debitori nu actioneaza corect in astfel de situatii. Lasand deoparte introducerea mea, urmati sfaturile de mai jos:
1. Nu mai dati curs solicitarilor firmelor de recuperari si nu mai dialogati cu ei ca si cand nu ati primit nimic, atata timp cat nu primiti oficial( adica prin posta cu confirmare de primire, delegat sau alta forma prin care sa semnati de luare la cunostinta ( ati pomenit vreo instanta sa trimita citatii fara sa semnati de primire ?)
2. Trimiteti adresa bancii creditoare prin care le solicitati reesalonarea ratelor, avand in vedere situatia precara in care va aflati. Adresa o trimiteti prin posta cu confirmare de primire sau daca o depuneti la banca sa aveti dovada inregistrarii.
3. Daca solicitarea este solutionata nefavorabil , adresati-va in acelasi mod BNR( este banca cu drept de control si indrumare pentru celelalte banci) , prezentandu- le situatia, faptul ca sunteti de buna credinta si vreti sa platiti, dar in limita posibilitatilor dumneavoastra actuale. Anexati si o copie a refuzului bancii creditoare la aceasta adresa.
4. Daca Banca creditoare nu v- a notificat inainte de a va transmite datele catre firma de recuperari, in baza legii 677/ 2001 a protectiei informatiilor, sesizati si Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ( adresa o gasiti pe internet), pentru transmiterea neautorizata a datelor proprii.
5. Trebuie sa platiti cat puteti la aceste rate, dand dovada de bunacredinta. Dupa toata aceasta procedura va asteptam cu un nou mesaj !
Inainte de a va contacta firma de recuperari, ati primit vreo notificare de la banca creditoare ? DAca cititi dispozitiile finale, in cele mai multe dintre contracte se specifica obligativitatea bancii de a solutiona amiabil litigiul. Daca nu ati fost notificat despre ce solutie amiabila se poate vorbi?
Cu stima !
Firma de recuperari creante, va incerca prin toate mijloacele sa recupereze amiabil creanta. Daca acest lucru nu este posibil va demara procedura pentru a obtine silit suma pe care dvs. o datorati.
In situatia in care suma datorata nu este mare..este posibila o intelegere de reesalonare a ratelor, iar daca nu aveti nici bunuri si nici venituri, executarea silita nu va putea fi dusa la bun sfirsit.
Mult succes.
Pe numele meu exista o masina. Daca aceasta masina o trec legal pe alt nume, in continuare, o posibila executare silita tot nu va putea fi dusa la bun sfarsit?

Cel putin pentru moment, dar daca situatia dvs. materiala se schimba, executarea se poate continua :">
tictac2 a scris:

Pe numele meu exista o masina. Daca aceasta masina o trec legal pe alt nume, in continuare, o posibila executare silita tot nu va putea fi dusa la bun sfarsit?

in momentul in care se va ajunge la executare silita, se va putea verifica data pana la care ati avut proprietati simplu la primarie iar contractul de vanzare cumparare ar putea si anulat daca se dovedeste instrainarea masinii pt a va sustrage de la plata ratelor ... deci nu aveti de castigat decat timp sa platiti datoria, cu mult crescuta in cazul in care se ajunge la executare pt ca tot dvs platiti si cheltuielile de executare plus dobanile mult majorate

solutia cred ca ar fi totusi sa urmati pasii mentionati mai sus de dl zaharia marius si sa incercati sa platiti cat de putin, macar sa se vada ca exista intentia de plata pt ca datoria la banca nu aveti sanse sa se prescrie

succes=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presiuni din partea eos ksi Bianca C. Bianca C. Buna seara, am si eu niste probleme cu EOS, tatal meu a lua un imprumut de la BRD si datorita micsorarii salariului cu cel putin 1.000 lei si supraindatorarii ... (vezi toată discuția)
Societate recuperare creante - debite neachitate loredana007 loredana007 in urma cu 4 ani am facut rate la flanco prin cetelem de aproape 2 ani nu am mai achitat ratele si dosarul a ajuns la cei de la eos ksi .am primit cateva ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperari te poate executa silit? DARIUS_C DARIUS_C BUNA ZIUA!VA RAMAN RECUNOSCATOR DK M-ATZI PUTEA INDRUMA ASUPRA UNUI LUCRU PE CARE O SA VI-L EXPLIC PE SCURT:AM CONTRACTAT UN CREDIT SI AM AVUT 3 RATE ... (vezi toată discuția)