avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Politistul solicita declararea unei fapte neadevarate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Politistul solicita declararea unei fapte neadevarate

buna seara.
un prieten a avut un accident usor intr-o intersectie, si nu a acordat prioritate nevazand masina ,au fost la sectia de politie ...si acolo un politist l-a pus pe acest prieten sa dea declaratie ca si cum masina ar fi fost lovita in parcare si spunandu-i sa ii dea 500 ron celeilalte persoane iar daca nu plateste ii suspenda permisul.este corect asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 19:47, 4 Decembrie 2009
Intrebarea dvs. nu are decat un raspuns: Nu.
Prietenul dvs. sa se duca la politie insotit de un avocat.
Nu ar fi rau daca ar organiza un flagrant cu respectivul politist.
Este clar un abuz in serviciu...
Din cate am inteles prietenul dvs. este cel vinovat pentru neacordare de prioritate. Da se suspenda permisul.
Daca a declarat singur si celalat conducator auto, ca accidentul usor a fost produs intr-o parcare, atunci nu mai este "neacordarea de prioritate", deci nu se mai suspenda permisul. De la 01.07.2009, daca nu sunt cazuri de comiterea unei contraventii sau infractiuni toate accidentele usoare se solutioneaza, pe cale amiabila, numai de socitatea de asigurari...
Referitor la suma de 500 lei am inteles ca este suma solicitata de conducatorul auto pentru reparare autoturism si nu pentru politist? Cum este? deoarece @ 2007_rozi, vorbeste de un flagrant - abuz in serviciu?????
Hatarati-va?
Totusi, prietenul dvs. nu a acordat prioritate, a lovit alta masina, deci cred ca oricum, este vinovat...
Legal, pentru neacordare de prioritate, sanctiunea este parca amenda 9 puncte si suspendare permis cel putin 30 zile (maxim 90 zile), iar pe latura civila, prietenul dvs. trebuie sa suporte c/v reparatiilor masinii lovite (daca are asigurare sa zicem ca ar scapa de o cheltuiala in plus in afara amenzii).



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident trecere de pietoni Floarea Cring Floarea Cring Bunica mea, a fost accidentata pe trecerea de pietoni, avand copilul meu in brate. Copilul a fost proiectat pe capota masinii si apoi pe trotuar. Bunica a fost ... (vezi toată discuția)
Accident Alin Marius Popa Alin Marius Popa Astăzi am făcut un accident ușor, eu am depășit o coloană pe un drum cu prioritate pe linie discontinua. Din partea dreapta iesind un alt băiat cu ... (vezi toată discuția)
Accident, rezolvare pe cale amiabila razvanmdlp razvanmdlp Buna ziua ! Am si eu o nelamurire. Din acuzator am ajuns acuzat. Cand ieseam din parcare cu spatele am fost lovit de o masina pe care o vazusem ca era ... (vezi toată discuția)