avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare mostenire bunici si strabunci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare mostenire bunici si strabunci

Buna ziua. Tatal meu nu a primit nicio mostenire de la familia sa - tatal sau a murit in urma cu aproape 20 ani iar el nu a fost chemat la succesiune, probabil in contextul in care relatia nu era apropiata. Sora lui probabil a declarat ca nu sunt mostenitori. De asemenea, nu se stie nimic despre bunicii tatalui meu si cine a mostenit proprietatile acestora, mai multe vile si apartamente. Ce se poate in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cristianc1 , utilizator 16:46, 12 Decembrie 2019
Buna ziua,
Intai mergeti la camera notarilor publici de la ultimul domiciliu al bunicilor sisolicitati un inscris din care sa rezulte daca s-a dezbatut sau nu succesiunea.
Daca da .... discutati cu un avocat din zona
Daca NU atunci solicitati dezbaterea succesiunii in instanta.
Multumesc, sa inteleg ca asta e valabil si pentru bunici si pentru strabunici (acestia din urma murind acum zeci de ani).
Ma intereseaza in special daca poate fi dezbatuta o succesiune facuta fara toti mostenitorii - tatal meu nici nu a participat nici nu a declarat ca renunta.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Intai mergeti la camera notarilor publici de la ultimul domiciliu al bunicilor sisolicitati un inscris din care sa rezulte daca s-a dezbatut sau nu succesiunea.
Daca da .... discutati cu un avocat din zona
Daca NU atunci solicitati dezbaterea succesiunii in instanta.

Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2019
Cristianc1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt mostenitor cu titlu de proprietate GeorgeBB GeorgeBB Buna ziua, am si eu o problema cu titlul de proprietate...,, strabunicul meu a avut 4 copii, si dupa ce a murit au ramas copii lui in acea casa parinteasca ... (vezi toată discuția)
Succesiune dezbătută in lipsa tuturor moștenitorilor RGeorge79 RGeorge79 Buna ziua In condițiile in care succesiunea a fost deja dezbătută, moștenitorul declarându-se ca fiind unic deși nu este (!) - s-a declarat inclusiv la ... (vezi toată discuția)
3 succesiuni , un mostenitor adinarusu adinarusu buna ziua! Mama mea este unica mostenitoare a bunicii si parintilor acesteia (strabunicii). Intai a murit strabunicul, apoi bunica, si acum si ... (vezi toată discuția)