avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajatorii primesc subventii, daca angajeaza un somer ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajatorii primesc subventii, daca angajeaza un somer sau absolvent

Sunt angajata pe baza acestui proiect.
Angajatorul meu primeste subventia de la stat pentru ca m-a angajat. Dar eu sunt insarcinata,si automat o sa am dreptul la concediul medical. Pe acea perioada a concediului medical se suspenda contractul cu subventia?
Si daca se suspenda, dupa trecerea perioadei de concediu medical, se reia acel contrat de unde a ramas?
Cel mai recent răspuns: cata999 , utilizator 18:59, 13 Decembrie 2019
Legea 76/2002 prevede in mod expres ca nu se acorda subventie pentru perioada in care contractul individual de munca este suspendat.

art. 81
(1) Măsurile de stimulare prevăzute la art. 80 nu se acordă pe perioadele în care raporturile de muncă sau de serviciu sunt suspendate.

(2) Măsura de stimulare prevăzută la art. 80 se acordă proporțional cu timpul efectiv lucrat de absolvent, precum și pentru perioadele în care persoana se află în concediu de odihnă.

De exemplu, luna are 19 zile lucratoare, din care salariatul a lucrat numai 10 zile, 9 zile avand concediu medical :

2.250 lei/19 zile lucratoare = 118.42 lei/zi

suma primita : 118.42 lei/zi x 10 zile lucrate efectiv = 1184,2 lei
Am inteles ca se suspenda pe perioada concediului medical. Dar dupa acel concediu medical se reia contractul de munca si se acorda subventie?

Cornel Vasile a scris:

Legea 76/2002 prevede in mod expres ca nu se acorda subventie pentru perioada in care contractul individual de munca este suspendat.

art. 81
(1) Măsurile de stimulare prevăzute la art. 80 nu se acordă pe perioadele în care raporturile de muncă sau de serviciu sunt suspendate.

(2) Măsura de stimulare prevăzută la art. 80 se acordă proporțional cu timpul efectiv lucrat de absolvent, precum și pentru perioadele în care persoana se află în concediu de odihnă.

De exemplu, luna are 19 zile lucratoare, din care salariatul a lucrat numai 10 zile, 9 zile avand concediu medical :

2.250 lei/19 zile lucratoare = 118.42 lei/zi

suma primita : 118.42 lei/zi x 10 zile lucrate efectiv = 1184,2 lei

Da, se reia contractul de munca si se acorda subventie.
Asta am vrut sa stiu, ca am cautat pe internet si nu am gasit. Multumesc de raspuns

Cornel Vasile a scris:

Dar mai am o intrebare.
Dupa un an de la angajarare se mai da subventie?

Cornel Vasile a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventia de 2250 lei se calculeaza si pe zilele de concediu medical ? sanda2902 sanda2902 Buna ziua. Cuantumul conventiei de 2250 lei pt un angajat peste 45 ani, cu handicap, se socoteste doar pe zilele lucrate efectiv, sau si pe concediul medical ... (vezi toată discuția)
Pers. cu handiap grav, pensie de invalid. gr.iii cu pfa, se mai poate angaja part-time? a21alex a21alex Bună tuturor. sunt o persoană cu handicap grav(certificat permanent) cu pensie gradul 3 cu drept de muncă, jumătate de normă(4 ore), cu o mică afacere ... (vezi toată discuția)
Somaj gazdatunde gazdatunde Buna ziua! Va rog sa ma ajutati, avem un angajat cu subventie art.80, intrebarea mea este, daca vrem sa trimitem pe un alt angajat la somaj,afecteaza daca ... (vezi toată discuția)