avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Modificare certificat de căsătorie uk
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Modificare certificat de căsătorie uk

Bună ziua, de curând m-am căsătorit în Marea Britanie, la numele tatălui când am fost întrebata am pus numele tatălui vitreg, acum la ambasada nu pot să-mi înregistrez certificatul de căsătorie străin în registru Ro deoarece în certificatul meu de naștere am alt nume la tata, țin sa precizez când am fost întrebata de numele tatălui mi s-a spus ca nu e important pot să-l pun și pe cel vitreg. Acum de la ambasada mi s-a spus ca trebuie sa refac certificatul de căsătorie și sa pun numele tatălui din certificatul de naștere. Îmi poate explica cineva ce ar trebui sa fac pentru a obține un alt certificat de căsătorie? Va mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2019
Mirabela 1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mirabela 1 , utilizator 22:22, 12 Decembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~

Sunt căsătorită de curând, pe 16 decembrie am face o luna. Știu ca în România este termenul de 30 de zile în care sotii se pot răzgândi. În UK este posibilitatea asta. Pentru a nu umbla prin instanta și altele
CABINET AVOCAT ALEX a scris:

Emitentul actului este autoritatea britanica iar competenta de solutionare a rectificarii revine autoritatilor din UK.
Sfatul meu este acela de a intreba Oficiul de stare civila emitent daca exista posibilitatea rectificarii pe cale administrativa iar daca nu, va trebui sa va adresati instantelor din UK pentru rectificarea certificatului de casatorie.

Mai exista posibilitatea divortului de comun acord in UK daca procedura este rapida si asemanatoare ca in Romania si ulterior sa incheiati din nou casatoria, de aceasta data cu mentiunile corecte, fie la misiunea diplomatica romana din Uk pentru a nu mai fi nevoie ulterior de transcrierea casatoriei fie in Romania sau daca preferati aceeasi modalitate ca si prima data la autoritatile britanice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere copil nascut in anglia teodordunca teodordunca Buna ziua , Ma numesc Teodor si locuiesc in Londra.Impreuna cu sotia mea suntem cetateni romani cu domiciliul in Romania .In decembrie 2015 ne-am casatorit in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu transcrierea certificatului străin în registrele romane trixie672 trixie672 M-am căsătorit în UK cu soțul meu britanic, și trebuie sa îmi transcriu certificatul de căsătorie în registrele romane. Am apostilat documentul, ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc copilului nascut in strainatate. natachka natachka buna ziua.ma numesc natalia (cetatean r.moldova)si am un copil de 3 luni nascut in uk.sotul meu vine in Romania in viitorul apropiat singurPoate pe baza ... (vezi toată discuția)