avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil 10 ani refuse sa mearga in vizita la tata dupa 9 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil 10 ani refuse sa mearga in vizita la tata dupa 9 ani de lipsa

Buna ziua, revin cu o intrebare.
Divortata de 9 ani. Cu hotarare definitive si irevocabila la mine a minorului de la varsta de 1 an si 10 luni.tatal nu a vizita copilul dupa divort,si nu a tiny legatura in nici un fel cu el. daca cumva vine sa l ia in vizita dupa 9 ani de zile, copilul are dreptul de a refuza sa se duca la el. Copilul are 10 ani si 9 luni mentionez, copilul are probleme emotional din cauza faptului ca nu a avut Tata si toti copii radeau de el, copilul a fost traumatizat din cauza lipsei tatalui. Face terapie si a dezvoltat depresie. Este anxious, la scoala are profesor de sprijin.este un copil f fragil si sensibil.nu doarme singur ii este frica, ia tratament.
In acest caz copilul are dreptul sa refuze Visita la tatal sau? Ce trebuie sa fac in cazul in care tatal vine si vrea as l ia cu forta pe copil?

Va multumesc si va rog sa ma indrumati.
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 21:51, 14 Decembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, are dreptul sa refuze vizita.
Ce va face sa credeti ca va veni dupa 9 ani sa il ia ?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problemele copilului par mult prea serioase pentru a fi de vina doar lipsa tatălui. Ceva grav s-a întâmplat sau se întâmplă mai mult decât absenta tatălui.
Dacă nu are program de legături personale atunci tatăl nu are dreptul sa viziteze copilul. Este cumva opțiunea dumneavoastră dacă îl lăsați sau nu.
Dacă însă va cere în instanta drept de vizita cel mai sigur îl va obține și cu modul în care ați prezentat situația aici, suferință cumplita din cauza lipsei tatălui, va fi cel mai probabil un program extins.
Un părinte care ani de zile a lipsit din viata copilului nu e însă unul care sa vrea sa se implice pe viitor. Chiar dacă va cauta cel mai probabil este puțin curios, 2 vizite și ii trece, dispare iar ca măgarul în ceata.
Cel mai bine ar fi nu sa discutați neapărat cu un avocat ci copilul sa meargă la terapie și după mai multe sesiuni sa discutați cu terapeutul și sa luați o decizie.
Pare ca aveți un copil rănit emoțional și e dificil de spus din afara ce ar fi mai bine pentru el. Teoretic reluarea legăturii cu părintele lipsa l-ar ajuta însă, dacă acesta vine de 2 ori și iar dispare, al doilea abandon, asta ar fi și mai dezastruos pentru psihicul copilului deja fragil. Și nu, nu exista lege care sa oblige un părinte sa își viziteze copilul,din păcate.
De aceea am vrut sa stiu daca copilul are dreptul sa refuze, ptr ca cu greu l am dus la normal si nu doresc sa fie traumatizat din nou din cauza lui. Doresc sa evit aceast lucru.
Cum se face refuzul? Verbal sau am nevoie de ceva acte? Va rog sa ma indrumati. Multumesc.

When a scris:

Problemele copilului par mult prea serioase pentru a fi de vina doar lipsa tatălui. Ceva grav s-a întâmplat sau se întâmplă mai mult decât absenta tatălui.
Dacă nu are program de legături personale atunci tatăl nu are dreptul sa viziteze copilul. Este cumva opțiunea dumneavoastră dacă îl lăsați sau nu.
Dacă însă va cere în instanta drept de vizita cel mai sigur îl va obține și cu modul în care ați prezentat situația aici, suferință cumplita din cauza lipsei tatălui, va fi cel mai probabil un program extins.
Un părinte care ani de zile a lipsit din viata copilului nu e însă unul care sa vrea sa se implice pe viitor. Chiar dacă va cauta cel mai probabil este puțin curios, 2 vizite și ii trece, dispare iar ca măgarul în ceata.
Cel mai bine ar fi nu sa discutați neapărat cu un avocat ci copilul sa meargă la terapie și după mai multe sesiuni sa discutați cu terapeutul și sa luați o decizie.
Pare ca aveți un copil rănit emoțional și e dificil de spus din afara ce ar fi mai bine pentru el. Teoretic reluarea legăturii cu părintele lipsa l-ar ajuta însă, dacă acesta vine de 2 ori și iar dispare, al doilea abandon, asta ar fi și mai dezastruos pentru psihicul copilului deja fragil. Și nu, nu exista lege care sa oblige un părinte sa își viziteze copilul,din păcate.

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2019
Anica66, utilizator
Cateodata unii barbati nu sunt destul de maturi si vor sa fac rau. EU am surferit f mult impreuna cu copilul meu si doresc sa ma feresc de eventualele rele sau oameni care ne pot face sa suferim si atat timp cat in decizia de divort scrie ca are dreptul la vizita la domiciliul lui stau cu frica.
Nu este un om care sa inteleaga ca atunci cand promiti unui copil ceva trebuie sa te tii de cuvant ..etc.. stiu f bine ce om este.

gi-jane2 a scris:

Da, are dreptul sa refuze vizita.
Ce va face sa credeti ca va veni dupa 9 ani sa il ia ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2019
Anica66, utilizator
Nu trebuie sa faceți nimic. Nu aveți autoritate părintească comuna, nu are program de legături personale. Nu dați nimic în scris, nu vorbiți cu el la telefon.
Cumva v-a contactat deja?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizitare minor martha69 martha69 In urma divortului pronuntat in urma cu un an, minorul atunci in varsta de 3 ani a fost incredintat mamei. Dupa cateva luni de zile tatal inainteaza o actiune ... (vezi toată discuția)
Incertitudine, rog ajutor! ContSters193379 ContSters193379 * modificarea elementelor de fapt ce au fost avute in vedere la fixarea programului de vizita sau exercitarea dreptului de vizita abuziv,ofera posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Divort ioanapojar ioanapojar Inainte de divort sotul meu a solicitat prin istanta program de vizita a copilului si a intentant proces prin ordonata presedentiala iar programul ce i sa dat ... (vezi toată discuția)