avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare salariu minim: 2.080 sau 2.350 ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare salariu minim: 2.080 sau 2.350 ?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta :
- o persoana detine diploma economist ( terminat facultate si master)
- a fost angajat la o societate de asigurari , pe post de studii superioare, ca si manager vanzari , pe o perioada de 5 ani
- se angajeaza la stat pe un post de conducere , post de studii superioare

Intrebarea este : incadrarea la stat se face pe salariul minim de 2.080 lei sau pe 2.350 lei ?

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2019
Utilizator_cont, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:29, 15 Decembrie 2019
Va fi incadrat cu salariul corespunzator functiei respective.
Asa este , dar salariul functiei respective se calculeaza in functie de salariul minim , adica : coeficient x 2.080 (sau 2.350) .

Cred ca nu am pus eu intrebarea corect.

In calculul salariului se va folosi salariul minim de 2.080 lei sau de 2.350 lei ?

Multumesc.

Cornel Vasile a scris:

Va fi incadrat cu salariul corespunzator functiei respective.

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2019
Utilizator_cont, utilizator
In calculul salariului se va folosi salariul minim de 2.080 lei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marirea salariului din ianuarie 2019 se aplica daca ai absolvit ca inginer intr-un domeniu(chimie-mediu) si lucrezi ca inginer in alt domeniu (automotive-ing mecanic) ? Fierascu Fierascu E atat de interpretabila legea, la fel ca majoritatea legilor de la noi... De exemplu, daca am absolvit Politehnica, domeniul Ingineria Mediului la Facultatea ... (vezi toată discuția)
Cum modific salarul de baza minim brut de la 01.01.2015? atlassport atlassport 1. Mai este OBLIGATORIE aplicarea unui coeficient pentru cei cu studii superioare daca persoana e incadrata pe functia pentru care conditia de pregatire este ... (vezi toată discuția)
Functia de director presupune studii superioare si salariul aferent? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,as dori sa ma ajutati in aceasta problema: am un angajat pe functia de asistent manager si as dori sa il trec pe functia de director general,director ... (vezi toată discuția)