avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recurs sau nu?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recurs sau nu?

1. factura emisa in 23.01.2003. Am facut actiune pentru a obliga debitoarea sa plateasca debitul din factura. Cererea am trimis-o in 19.01.2006, deci in termen.. Instanta imi respinge pe fond actiunea. Pot face recurs sau este implinit termenul de prescriptie de 3 ani, tinand cont de data facturii?

2. Actiunea este respinsa cu drept de recurs, de judecatorie. Nu trebuia sa fie inainte de recurs , apel?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iunie 2006
egipt, utilizator
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 17:06, 7 Iunie 2006
Daca valoarea este sub un miliard nu ai apel. Declara recurs in termen.
Si motiveaza-l in acelasi termen. Succes.
deci nu se pune problema prescriptiei extinctive, nu? Multumesc de raspuns.
Unde este prevederea legala care spune ca se face numai recurs?
Codul de procedura civila: Art. 2821. - (1) Nu sunt supuse apelului hotărârile judecătoreşti date în primă instanţă în cererile introduse pe cale principală privind pensii de întreţinere, litigii al căror obiect are o valoare de până la 1 miliard lei inclusiv, atât în materie civilă, cât şi în materie comercială, acţiunile posesorii, precum şi cele referitoare la înregistrările în registrele de stare civilă, luarea măsurilor asigurătorii şi în alte cazuri prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare data fara drept de apel cristiana11 cristiana11 as dori sa stiu in ce conditii o [b]hotarare se da fara drept de apel, adica doar cu recurs in termen de 15 zile [/b]Mentionez cu hotararea a fost pronuntata ... (vezi toată discuția)
Cai de atac dupa o hotarare data de prima instanta teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Cand si de ce o hotarare data de prima instanta da doar drept de recurs?De ce nu am avut si apel?Proces de anulare act vc.Si care sunt motivele pt a ... (vezi toată discuția)
Revendicare Oana Istina Oana Istina care este calea de atac in revendicarea imobiliara(nu aia pe legea 10) in general? (vezi toată discuția)