avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte de mana

o matusa in anul 2006 a facut un act de mana pe un teren de 35 arii, a platit pentru acel pamant, e trecut in registrul agricol pe matusa mea,plateste impozit pe el,;mentionez ca acte nu a primit pe el-titlul de proprietate sunt la vanzatori- i a dat numai copie xerox de pe titlul de proprietate;Acum doreste sa il vanda ,exista un impediment?
; poate sa l vanda s au nu?CARE SUNT PASII?
Cel mai recent răspuns: karratyn , utilizator 13:59, 16 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Impedimentul major este ca nu are acte de proprietate.
Sa contacteze un avocat si sa perfecteze vanzarea initiala pe acre judecatoreasca.
Ulterior, dupa ce obtine sentinta civila, va putea vinde mai departe.
problema e ca a facut un al doilea contract cu noul proprietar-tot act de mana-noul proprietar poate sa l treaca pe el ?acum am sunat o si mi a confirmat? intreaba cum il poate ajuta pe noul proprietar sa devina proprietar cu acte in regula?
?
Stimata doamna,

Matusa nu este proprietar, nu are calitatea de proprietate.(detine doar o chitanta de mana, ce poate fi calificata drept promisiune de vanzare-cumparare).

Aceasta trebuie sa se adreseze instantei de judecata, in vederea pronuntarii unei hotarari care sa tine loc de contract de vanzare-cumparare.

Instanta de judecata va pronunta o hotarare care atesta transferul dreptului de proprietate numai daca sunt intrunite toate cerintele impertive ale legii.

Ulterior, in baza hotararii judecatoresti, poate instraina imobilul.

In cauza dedusa judecatii, sa depuna toate inscrisurile pe care le detine.

Succes.
am inteles,dar...cauza este ca l a instrainat acum 1 luna si jumatate; noul proprietar ce poate face? este proprietar sau nu? ce poate face el? ca vrea sa il treaca pe el si o preseaza pe matusa mea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cumparat cu chitanta de mana alexa67 alexa67 Buna seara. In 1997 am cumparat un teren cu acte de mana, pe care ulterior l-am pierdut pentru ca mostenitorii vanzatorului au dat mostenirea in judecata si ... (vezi toată discuția)
Cum pot face intabularea si apoi vanzarea unei proprietati mostenite? DoinaMihai DoinaMihai Exista un act de intretinere de vanzare-cumparare facut de parintii mei, am deschis un proces pentru ca in acel act erau 40 de ari iar pe titlul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Trecerea unei case pe nume...dar proprietarul nua re act de vanzare cumparare ioana_2 ioana_2 am nevoi de ajutor..vreau sa trec casa bunicilor pe numele meu,dar tin sa precizez ca nu este trecuta pe numele lor, acestia nu au un act de vanzare ... (vezi toată discuția)