avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan, anulare permis sau doar suspendare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan, anulare permis sau doar suspendare

Buna seara, in data de 15 octombrie un prieten de al meu a fost oprit de Politie in timp ce conducea sub influenta bauturilor alcoolice. Testat fiind cu etilotestul, acesta a indicat valoarea de 0.71mg/l in aerul expirat, ulterior fiind dus la spital de unde i s-au recoltat 2(doua) probe biologice. Trebuie sa specific ca in noaptea in care a fost oprit de Politie nu a predat permisul, din cauza ca nu avea actele la el.
La aproximativ o saptamana de la incident a primit acasa o adresa prin care i se comunica sa predea permisul si sa mearaga sa plateasca analizele de sange, lucru pe care l-a si facut, dar cu o intarziere de aproximativ o saptamana pentru ca era la serviciu intr-o alta localitate decat cea de domiciliu.
Ma intereseaza care pot fi solutiile care se pot dispune intr-o asa situatie?
Este posibil sa scape fara sa i se anuleze permisul?
Trebuie sa specific ca este la prima abatare si ca nu a fost implicat in nici un incident rutier.
Multumesc in mod anticipat si astept raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: TzAnKnA , utilizator 18:11, 5 Ianuarie 2010
cezarell a scris:

eu sunt in aceeasi situatie....alcolemie de o.87 in aer si 1.44 in sange....
in iulie anul 2009 my sa dat sentinta definitiva la inchisoare 6 luni cu suspendare si anularea permisului.....
in cel mai bun caz...prietenul tau poate sa primeasca o amenda penala asata daca are un avocat ffffff bun...
ce sa zic...bafta..
MENTIONEZ:durata de la comiterea infractiunii pana la sentinta judecatorului poate fi pana la 1 an:((


Fara sa va contrazic, in mod cu totul si cu totul exceptional, in functie de circumstante se poate ajunge si la o amenda administrativa.
Doar daca circumstantele ajuta si avocatul isi da toata silinta.
Altfel, nu.

avocat Claudiu Lascoschi
Totul depinde de cum se instrumenteaza dosarul in faza de urmarire penala ( recalculare alcoolemie , declaratii, etc). Va recomand angajarea unui avocat.
Personal pot sa va spun ca nu cred ca se poate obtine o amenda iar in majoritatea cazurilor pedeapsa este de la 4 luni la 1 an cu suspendare si anularea permisului.
Exista totusi o situatie in care se poate scapa, foarte rar intalnita, si anume daca se dovedeste o stare de necesitate ( este una din cauzele care inlatura caracterul penal al faptei.
Va urez succes.
Userul isi doreste foarte mult sa nu isi piarda permisul de conducere.
Daca este condamnat de instanta obligat isi pierde si permisul.
Nu stiu daca neaparat ar trebui sa fie vorba de o cauza care inlatura caracterul penal al faptei,dar nici departe de asa ceva nu trebuie sa se situeze.

avocat Claudiu Lascoschi
Sunt de acord cu ceea ce sustineti insa din pacate nu vad o posibilitate certa pe care sa o puna in aplicare pentru a nu pierde la final permisul de conducere.
Ce pot sa spun este ca o singura data am obtinut la Judecatoria sector 5 o pedeapsa de 6 luni cu suspendare fara anularea permisului acum un an. A fost o exceptie.
Parchetul trebuie sa inteleaga ca ar fi cumva injust sa fie trimisa in judecata persoana.
Aplicarea unei pedepse cu suspendare fara anularea permisului nu imi pare sub nicio forma lipsita de critici de legalitate.Daca nu se exercita calea de atac asa ramane.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,43 - consecinte Snoop88 Snoop88 Buna, am fost oprit de politia rutiera,in aerul mi sa aratat alcoolemie de 0,43 mg/l am dat si sange, inca astept rezultatul,am consumat aproape 7 beri, si ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului mady92 mady92 Salut as avea o intrebare din pacate tatal meu impreuna cu mine pe seara in juru orelor 18 si 20 am consumat 2.5 bere din care 1 l eu si tatal meu 1.5 l ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan AdrianZ. AdrianZ. Am condus baut (0.68 in aerul expirat) si am iesit de pe carosabil ,mentionez ca am 18 ani,incepator la volan si fara alte antecedemte cu politia.Cu un avocat ... (vezi toată discuția)