avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPT PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPT PROPRIETATE

BUNA ZIUA,

Va expun cazul meu si as avea nevoie de cateva lamuriri:

Acum doi ani am achizitionat o casa printr-un credit bancar ipotecar pe 30 ani la care eu sunt purtatorul creditului.Pentru obtinerea creditului a fost nevoie si de participarea mamei mele cu veniturile ei pentru a se obtinte acceptul bancii.In contractul ipotecar bancar ea este trecuta ca si cofinantator.
Noi platim ratele impreuna.
In contractul de vanzare cumparare al imobilului eu sunt singura trecuta ca si proprietar.
Intrebarea mea este urmatoarea:In cazul decesului mamei mele exista posibilitatea ca fratele meu sa ceara mostenire bazata pe aportul in bani adus de mama mea la plata ratelor bancare?

Multumesc anticipat!
cred ca ati intuit deja raspunsul la intrebare.Nu de alta, dar de regula daca stii sa pui o intrebare foarte bine/atent si intelept, afli singur raspunsul...;) Da, fratele dv. are dreptul la procentul care-i revine de drept din mostenirea mamei, pentru tot ce este cuprins in masa succesorala care va face obiectul succesiunii dupa mama, chiar si astfel de sume.
Chiar daca in toate actele casei, cat si in cel de vanzare-cumparare, doar eu apar ca unic proprietar? Mama apare doar in actul bancii.
Daca da, rog un sfat cu ce ar trebui facut in acest caz.
Fratele , ca mostenitor rezervatar , are dreptul la acest bun care face parte din masa succesorala (cu precadere ca a participat cu sume de bani la achizitia acestuia ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie cu clauza de intretinere sau contract de intretinere frantzmusa frantzmusa Sunt casatorita, nu am copii si am 2 frati. Parintii doresc sa imi lase mie apartamentul in care ei locuiesc, fara ca ceilalti doi frati ai mei si nici sotul ... (vezi toată discuția)
Exista siguranta depozitului bancar pe numele tau, depozit provenit din mostenire? liligabstef liligabstef Anterior decesului mamei, banii pe care aceasta ii avea in banca si la care eu eram imputernicit i-am trecut pe numele meu, eu ocupandu-ma de ingrijirea ... (vezi toată discuția)
Bunurile dobandite in timpul casatoriei Madalina2389 Madalina2389 Buna seara! Am si eu o intrebare. Daca parintii mei au facut un credit ipotecar,iar mama a decedat,tatal meu s-a recasatorit si are doi copii din acea ... (vezi toată discuția)