avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Frauda pe internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Frauda pe internet

Pe data de 09.12.2019, am comdandat pe un site strain un produs, l-am platit cu cardul, totul a mers ok, fara nicio suspiciune.
Am primit mesaj de confirmare a comenzii, totul parea ok.
La cateva zile, neprimind niciun mail despre statusul comenzii, le-am trimis eu un mail in care ceream detalii.
Au urmat si alte cateva mailuri si niciun raspuns...
Am intrat la unele banuieli si am inceput sa rasfoiesc internetul...site-ul fiind relativ nou ( 2 luni de la activare) nu aparea in bazele de date ca "scam", dar am mai gasit cativa clienti cu aceeasi poveste ca a mea...
Dupa toate astea, sunt aproape sigur ca e scam si nu voi vedea produsul niciodata...
Ce ar trebui sa fac pentru a incerca sa-mi recuperez banii si sa-mi protejez conturile?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:10, 17 Decembrie 2019
daca e vorba de un produs si o plata unica, n-ar trebui sa aveti probleme cu securitatea conturilor. cat despre recuperarea banilor, ar trebui sa deschideti o actiune in tara furnizorului (nu a site-ului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme retur cu produs cumparat on-line de la vivre Lilica Enache Lilica Enache Va expun pe scurt problema. In 5 Ianuarie anul acesta am facut comanda la Vivre de un produs, pe care l-am si achitat on-line. Produsul a ajuns in data de 8 ... (vezi toată discuția)
Comenzi on line ue claumaria claumaria Exista vreo lege care sa ma protejeze ca si cetatean european la cumparaturile on line pe site-uri din UE ? Am pus o comanda pe un site din Germania cu ... (vezi toată discuția)
Retur comanda in strainatate. drikka drikka Buna ziua! Caut un raspuns pentru aceasta intrebare si sper sa ma ajutati. Am facut 2 comenzi online la o firma de haine foarte cunoscuta din strainatate ... (vezi toată discuția)