Buna ziua! Ma intereseaza un cadru legal in care pot fi trecute niste persoane la intretinere. In speta locuiesc intr-un bloc nou unde foarte multi locatari sunt trecuti cu 0 la intretinere desi acolo locuiesc persoane. Evident, nu ii putem forta pe oameni sa treaca numarul de persoane iar cand incercam sa-i contactam nu raspund la telefon. As dori sa stiu daca exista o masura legala prin care ii putem trece din oficiu / putem constata ca acolo locuiesc persoane.
cadrul legal este sa se solicite locatarilor sa declare, pe propria raspundere, numarul de persoane care locuiesc in apartament. De exemplu, pe fluturasul cu indexul apometrelor, treceti si rubrica numar persoane declarate in luna respectiva.
@CipM,
Este cam hazlie afirmatia dvs. ... Dupa mine...
Pai cum vine ca : Deci CEx stabileste cotele de participare (distribuirea cheltuielilor ce se impart per persoana si nivelul cotelor), nicidecum numarul persoanelor cu domiciliul in cladire. ?
Sa zicem ca in blocul meu, avem o cheltuiala de 100 lei (energie electrica) ce trebuie repartizata pe nr. de persoane.
Cum stabileste com. executiv ceea ce vrem? Avem suma - 100 lei, da?
Pentru a stabili cota de participare pe persoana trebuie sa avem, cat mai exact / real si cel de-al doi-le element, adica nr. de persoane,
Aici este chestiunea pusa de initiatorul topicului - ... As dori sa stiu daca exista o masura legala prin care ii putem trece din oficiu / putem constata ca acolo locuiesc persoane.
Vedeti ca nici Legea nu ajuta, adica arata ca com. ex. nu are atributii in aceasta privinta; proprietarii stau si asista la bataia de joc a unor smecheri, politia trebuie sesizata, dar nu prea poate face mare lucru... Cadru legal - zero, asa cum de altfel ati si afirmati !
Ramane respectul si buna cuviinta a proprietarului.
Daca locuinta este inchiriata, proprietarul habar nu are cate persoane locuiesc efectiv in casa lui, de aceea, consider ca toate aceste chestiuni trebuies rezolvate intre proprietar si com. ex. al as. prop., eventual in baza declaratiilor vecinilor...
Sunt patit, din acest motiv m-am si implicat in topic!