avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Referitor continuitate in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Referitor continuitate in munca

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca se considera ca nu am continuitate in munca in cazul in care contractul de la fostul angajator inceteaza cu data de 28.12.2019, ( sambata ) iar contractul semnat cu noul angajator are ca data de inceput 30.12.2019 ( luni ).
De asemenea este corect ca un contract de munca sa inceteze intr-o zi de weekend daca la firma respectiva weekendurile nu se lucreaza?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 18 Decembrie 2019
Nu aveti continuitate ... continuitate inseamna data incetarii vechiului c.i.m. = data inceperii activitatii in baza noului c.i.m.

Data incetarii c.i.m. poate sa fie atat o zi lucratoare , dar si o zi nelucratoare.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns.
Ar mai fi o singura intrebare si anume, in ce fel ma poate afecta aceasta lipsa de continuitate in munca? Exista si alte repercursiuni pe langa partea de pensie?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Data de 29.12 nu va fi luata in considerare ca stagiu de cotizare la pensie.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere cim si deschidere un nou cim ? volvera volvera Pentru a incepe munca (semna contractul) la noul noul loc de munca pe data de 1 septembrie cand ar trebui sa-l inchid pe cel existent la actualul loc de munca ... (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta Ilie88 Ilie88 Buna ziua, Am un salariat care a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta (reducere varsta standard de pensionare pt conditii deosebite) si ... (vezi toată discuția)
Continuare activitate dupa pensionare nicolaelena08 nicolaelena08 In 8 ianuarie 2015 , implinesc 60 ani, ma pensionez(femeie).,in invatamant , cadru auxiliar(laborant).Pot ramane sa lucrez in continuare ?pe mine m-au pus ... (vezi toată discuția)