avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovire

Daca am fost implicat intr-o bataie neiscata de mine (am sarit in ajutor), care s-a soldat doar cu invinetirii in zona urechilor , ochiului drept si deasupra acestuia , ce pot sa patesc eu in acest caz?Victima sustine ca a scos certificat medico-legal (cred ca este
Cel mai recent răspuns: Aloysia , Avocat 13:21, 5 Decembrie 2009
Buna ziua !
In cel mai rau caz sa fiti acuzat de coautorat la savarsirea infractiunii de loviri si alte violente , fapta prevazuta si pedepsita de art. 180 c. pen, iar in cea mai favorabila situatie sa scapati cu o amenda. Daca bineinteles organele de ancheta fac totul pentru aflarea adevarului. Daca nu , puteti scapa binemersi.

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
E bine sa rezolvati pe cale amiabila situatia.
Puteti avea cazier pentru o astfel de fapta.
Interventiile aiurea pot genera grave consecinte.Am vazut de curand un caz in care s-a soldat cu omorul al victimei.
Incercati sa va abtineti pe viitor.

avocat Claudiu Lascoschi
M am intalnit cu victima la o zi dupa altercatie si arata cat de cat bine in afara de 2 vanatai si un ochi umflat.a sustinut ca are un certificat medico-legal si ca vrea sa ne intalnim la sectia de politie pentru declaratii.Daca dupa 4 zile nu s a depus nici-o plangere din partea victimei .Fara declaratia mea poate face ceva (nu se stie exact daca a scos certificat)? Daca in caz contrar nu reusim sa ne intelegem , se poate ajunge in instanta cu dosar penal, sau putem plati o amenda la politie?
Va multumesc
Depinde de ceea ce se afla la dosarul cauzei ( in cazul in care partea vatamata a facut plangere impotriva dvs.).Mai mult depinde de certificatul de la IML adica numarul de zile de ingrijiri medicale( este foarte important).
In functie de aceste doua lucruri puteti avea dosar penal avand ca si consecinta o condamnare cu suspendare, sau o achitare ( ceea ce sincer nu cred).
Va recomand pe viitor sa evitati asemenea situatii.
Va aduc la cunostinta ca partea vatamata are dreptul de a depune plangere impotriva dvs in termen de 2 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Altercatie in club shary shary Am participat la o altercatie intre 2 persoane.Un prieten si un bodyguard dintr-un club.Am sarit sa ii despart pe cei doi dar prietenii bodyguardului spun ca ... (vezi toată discuția)
Inselatorie CHMarius CHMarius Buna seara , Va rog sa ma ajutati cu o informatie . De curand am avut o altercatie verbala cu un vecin , iar cand l am vazut cu spray lacrimogen in mana ... (vezi toată discuția)
Cercetare pentru lovire si alte violente Andreea Costi Andreea Costi Buna seara,am un prieten care acum ceva timp a lovit o persoana sub 18 ani,inculpatul fiind si el minor in timpul actului,acea persoana vatamata a depus ... (vezi toată discuția)