avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie sau Vanzare - cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sau Vanzare - cumparare

Buna ziua. Am nevoie de un sfat urgent in ceea ce priveste "instrainarea unui imobil". Doresc sa fac donatie sau vanzare-cumparare a unui apartament aflat in proprietatea mea si a sotiei mele catre baiatul meu (actualmente minor). Ce ma sfatuiti sa fac donatie sau vanzare-cumparare, as dori sa fie inatacabil dupa aceea chiar si de catre sotia mea, si cand ar avea drept de proprietate / de revanzare a imobilului (dupa 18 ani) ?? Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:21, 19 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un contract de donație. Cu condiția să obtineti in prealabil o decizie a instanței de tutela prin care este desemnat un curator special care să semneze contractul de donație in locul minorului. În acest sens, luati legatura cu un avocat.
Vanzare nu se poate, fiindcă pentru a fi valabilă, prețul trebuie să fie sincer (adică stabilit cu intenția de a fi plătit).
Iar minorii nu au bani sa cumpere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, bunica dorește să facă un act de vânzare-cumpărare ... Ioana_ds Ioana_ds Bună ziua, Bunica dorește să facă un act de vânzare-cumpărare cu drept de uzufruct pe numele nepotului minor. Întrebarea este: se poate vinde acel ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare apartament pe numele copilului minor dari11 dari11 Buna seara! Ma intereseaza daca se poate achizitiona un apartament pe numele copilului minor, care sunt conditiile? Daca se poate ,ce drepturi avem ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare - cumparare imobil catre minori auriciu auriciu Buna ziua, Parintii mei proprietari a doua apartamente vor sa faca act de vanzare - cumparare nepotilor lor ( copii mei ) in varsta de 3 ani respectiv 9 ani. ... (vezi toată discuția)