avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poprire pensie in mod abuziv
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poprire pensie in mod abuziv

Buna ziua
Am o intrebare la dumneavoastra
In urma unor scandaluri/neintelegeri, fiul, care locuieste impreuna cu mama lui(aceasta fiind proprietara) in aceeasi curte dar in imobile diferite, a inceput sa vina cu amenintari ca daca nu-I trece casa pe nume fara clauze, acesta ii va pune poprire pe pensie.
Eu, din cate stiu, nu are cum sa faca acest lucru, dar vreau sa ma asigur.
Mama acestuia este speriata din cauza ca acesta impreuna cu sotia lui lucreaza in M.A.I.
Inainte sa-i ofer un raspuns vreau sa ma asigur ca nu pot face acest lucru.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: GVKro , utilizator 00:41, 21 Decembrie 2019
Da, casa apartinea ambilor parinti si dupa decesul tatalui s-a facut si succesiunea pentru toti(3 copii).
Mama detine 50% din proprietate iar restul de 50% se va imparti intre cei 3 frati.
El ar vrea sa plece din acea casa si din spusele mamei isi vrea partea.
O poate obliga cumva sa vanda sau sa-i achite ce a investit plus partea care i se cuvine?
Mama dvs. detine cota dansei de 50% plus 25% din cota tatalui ( sotului) si copii restul de 75% din cota, jumatatea, tatalui lor. Cel putin asa ar trebui...
Fratele in cauza poate cere iesirea din indiviziune si ceilalti pot cumpara cota sa, daca doresc.
Sau poate cere atribuirea imobilului si plata unei sulte catre ceilalți proprietari.
Sau poate vinde cui doreate partea s.a d3 proprietate, dupa iesirea din indiviziune.
Sau poate sa renunte la cota sa de proprietate in schimbul unei sulte-adica unul, sau toti, ceilalti proprietari ii pot plati o suma de bani in schimbul cotei sale...
Daca va cheamă in instanta pentu asta, iesirea din indiviziune, solicitati ajutorul unui avocat.
Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Exista cai legale prin care se poate combate acest posibil proces?
Plangerea penala impotriva lui pentru agresiune verbala/injurii(se pot dovedi cu probe audio si cu martori) poate avea vreo influenta?
Dezmostenirea ar fi o varianta?
multumesc
Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2019
GVKro, utilizator
Puteti incerca sa faceti acea plangere, pentru injurii, amenințări...dar nu cred ca o sa va ajute prea mult...
Dezmostenirea in legislatia noastra nu exista, se putea vinde partea ce apartinea domnului cat era in viata, acum nu se mai poate face ceva...
Cum am mai spus, discutati cu un avocat, vedeti care este cota lui de mostenire, cat valorează, si poate o cumpara mama si ceilalți copii.
Mergeti cu actele la un avocat si vedeti ce va sfătuiește, poate reușiți sa cumparati partea ce ii apartine si scapati de probleme...
Mult mult pentru raspunsuri si pentru timpul dvs!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.in ce conditii pot vinde un apartament care unul din ... tanase marin tanase marin Buna ziua.in ce conditii pot vinde un apartament care unul din proprietari are sechestru pe cota indiviza? (vezi toată discuția)
Mostenire Maria881110 Maria881110 Buna ziua, As avea si eu o intrebare, mai exact mama mea decedata in urma cu 10 ani a mostenit de la parintii ei o casa si ceva teren. Cota parte a acestei ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma dezmosteneasca mama? zsu62 zsu62 Buna ziua! Stau impreuna cu fiul meu si mama in apartamentul parintilor,pentru care a fost facuta succesiunea dupa moartea tatalui meu,deci fratele si eu avem ... (vezi toată discuția)