avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sursa puternica lumina noaptea - Poluare vizuala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sursa puternica lumina noaptea - Poluare vizuala

Buna dimineata,

As vrea sa ma lamuriti in legatura cu o problema care pe cat de neimportanta pare pe atat de tare creaza disconfort in mod gratuit.
Pe scurt: un vecin si-a montat o instalatie de led-uri foarte puternice tip cortina sub pervaz pe el nu il deranjeaza), care bat cu o lumina alternanta pe ritm de muzica tehno fix in geamurile de la dormitoarele mele si a altor vecini la mai putin de 4-5 metrii intr-o curte in "U".
Nu deranjeaza pe nimeni spiritul de sarbatori si nici lumina propiu zisa, care la propiu trece prin perdea si jaluzele destul de inchise la culoare. Tot ce am cerut, prin puterea graiului omenesc, a fost sa le seteze pe lumina statica - asta in fiecare an, de trei ani incoace, intrucat flicaritul acela nu te lasa sa dormi. Puterea graiului omenesc pare insa sa nu functioneze in acest caz si as vrea sa stiu daca avem o baza legala de actiune? Nu mi se pare normal sa trebuiasca sa imi cumpar rulouri sa nu-mi dau seama daca s-a facut dimineata fiindca cuiva i se pare ok sa deranjeze toti vecinii din proximitate.
Exista un mod de a determina acest vecin sa ne înțeleagă doleanțele? Nu am curaj sa recurg la rezolvari "bizonice" cum ar fi achizitionarea unui reflector cu sezor de miscare care sa il orbeasca cand intra sau iese din casa, fiindca vorba aceea cu "Nu te pune cu un prost ca te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta" se pare ca este aplicabila in acest caz, avand in vedere ca in ultimii 3 ani am fost in aceeasi situație.
Va rog sa ma indrumati catre o solutie diplomata si civilizata, daca se poate.

Multumesc si Sarbatori fericite!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 08:36, 21 Decembrie 2019
Trimiteți vecinului o notificare prin posta cu confirmare de primire ,,notificare redactată de un av si formulată în numele persoanelor deranjate.Solicitati prin această notificare sa înceteze sau sa fixeze luminile în asa fel pt a nu va mai deranja.In cazul in care nu se conformează formulati o acțiune în răspundere civilă delictuala,solicitați ceva daune morale etc.Speta nu este foarte complicată dar impune ceva discuții și tb formulată de un av .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reflector care bate exact in geamul meu teodorescu madalina teodorescu madalina Buna seara. Am o problema mareeeeeeeeee. De doua nopti locatarii din blocul de via-a-vis au montat un reflector care bate exact in geamul meu. Bate ... (vezi toată discuția)
Poluare luminoasa Stavrones Stavrones Buna ziua . Am un vecin situat la circa 250 m de imobilul meu , imobilul meu avand o elevatie mai inalta fata de a vecinului amintit , proprietatea mea fiind ... (vezi toată discuția)
Deranj vecini de cãtre copii teddybartis teddybartis Am mai postat subiectul dar pe altă categorie cred că neportivită deci revin şi scuzele de rigoare dacă comit vreun inconvenient. Încep prin a spune că ... (vezi toată discuția)