avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre divorț și partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre divorț și partaj

Buna seara. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o intrebare. Sotia a bagat divort in luna feb 2019 si am fost de acord. Am fost casatoriti timp de 18 ani si avem o fetita in varsta de 18 ani. Eu platesc pensie conform legii prin proprire de la locul de munca...lucrez in M.Ap.N. Locuinta unde am locuit impreuna in acesti ani este a parintiilor mei, eu locuiesc incontinuare in ia. In momentul plecarii sotia nu a avut pretentii la absolut nimic, lund decat strictul necesar. Intrebarea mea este...acum dupa 11 luni vine cu pretentia sa o despagubesc sau sa ia mobila,electrice si electrocasnice...mai are dreptul la asa ceva? Va multumesc frumos si astept si eu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 02:47, 24 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Doamna are voie sa ia 1/2 din tot ce ati realizat in perioada casniciei, inclusiv din imbunatatirile aduse casei.
Daca va intelegeti civilizat e OK
Daca nu, va poate actiona in instanta pentru partaj.
Dreptul nu se stinge niciodata cat timp traieste.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totul depinde de venitul pe care ea l-a avut în timpul căsătoriei. Dacă dumneavoastră ați avut 1000 RON și ea 100, nu poate pretinde jumătate.
Fiecare situație este unica însă normal este sa fie despăgubita pentru ca a cheltuit în casa in care dumneavoastră stați liniștit acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct geo1988 geo1988 Buna ziua, Am urmatoarea situatie- sunt un copil recunoscut dar din afara casniciei tatalui meu, acesta mai avand un copil (sora mea) in cadrul ... (vezi toată discuția)
Divort KOZMA TUNDE KOZMA TUNDE SOTUL A AVUT O CASA INAINTE DE CASNICIE,ACEASTA CASA A FOST VANDUTA DUPA CE NE-AM CASATORIT .CU BANII PRIMITI AM CUMPARAT O ALTA CASA IN ALTA LOCALITATE.DACA ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme fanusteff fanusteff buna dimineata sunt in divort cu sotia ,,ieri cand m-am intors de la munca am gasit usile blocate (infundat butucul in care bag cheia cu clei sau ceva ... (vezi toată discuția)