avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara Fratele meu sta cu sotia in casa mostenire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara Fratele meu sta cu sotia in casa mostenire de la soacra...

Buna seara Fratele meu sta cu sotia in casa care ia fost mostenire de la soacra ,el are dreptul la mostenire ,tinand cont ca si el a invetit in apartament
Cel mai recent răspuns: Floricica eu , utilizator 07:19, 29 Decembrie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunurile proprii.
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soț:
a) bunurile dobândite prin moștenire legală, legat sau donație, cu excepția cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune;

Deci, ar avea dreptul la niste banuti (cei investiti), dar nu are dreptul la casa.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nici un drept de moștenire după soacra , pentru investițiile făcute are drept de creanță dar se v-a tine cont de faptul ca a locuit acolo un număr de ani fără sa plătească chirie , nimeni nu poate locui gratis indiferent unde iar pana la urma de investițiile făcute a beneficiat si el nu numai soția . O renovare într-un apartament nu tine la infinit , se face periodic după un număr de ani iar bunurile achiziționate cum ar fi mobilier , aparatura electrocasnică , etc , au un termen de valabilitate , se degradează si oricum trebuiesc înlocuite . Nu poate avea pretenția sa primească sumele cheltuite pentru anumite investiții făcute cu ani in urma ca si cum ar fi noi din moment ce au fost folosite in comun .
Ultima modificare: Duminică, 29 Decembrie 2024
Etsy123, utilizator
Vă multumesc.

Ultima modificare: Duminică, 29 Decembrie 2024
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa divort chiliman chiliman buna ziua ma numesc alin sa va spun de ce ma aflu pe acest site eu si sotia suntem in divort avem un copil minor ,eu am un apartament pr.per.inainte de ... (vezi toată discuția)
Divort dupa 22 ani Alina I. Alina I. Buna ziua. Se da urmatoarea situatie: doi soti, casatoriti de 22 ani, cu un copil major, locuiesc in casa mostenita de sot. Pot divorta la notar? Au ce ... (vezi toată discuția)
Impartirea bunurilor in caz de divort george-geo91 george-geo91 Buna ziua, vreau sa stiu cum se impart bunurile(imobile) comune, dobandite dupa casatorie .Cazul concret se prezinta in felul urmator: sotia a mostenit de pe ... (vezi toată discuția)