avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vinzare apartament situat in România
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vinzare apartament situat in România

Părinții mei au un apartament in București. Ei , împreuna cu mine suntem stabiliți in Finlanda. Dorința lor este ca sa îmi facă mie act de vinzare-cumpărare pe apartament ptr. a ușura administrarea apartamentului(eu sunt unica moștenitoare). Întrebarea mea este: se poate face aici(Finlanda) actul de vinzare-cumpărare la notariat și apostilat? In cât timp trebuie ajuns in tara și înregistrate toate actele?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:45, 25 Decembrie 2019
Ambasadele si Consulate ofera servicii notariale. Doar ca vedeti intai ce acte aveti nevoie si intrati pe site-uol ambasadei/consulatului si vedeti ce va cere. Au si servicii online
Acest serviciu, nu e printre ele..
Ambasadele şi consulatele României nu pot autentifica acte cu efect constitutiv sau translativ de proprietate (ex. contracte de vânzare-cumpărare, donaţii etc) şi nici acte privind alegerea, modificarea şi lichidarea regimului matrimonial. De asemenea, misiunile diplomatice nu pot îndeplini procedura desfacerii căsătoriei (divorţ) şi nici procedura succesorală (moşteniri).

Puteti insa la ambasada sa imputerniciti pe cineva sa va reprezinte la vanzare, respectiv, cumparare., sau donatie cum ar fi corect.
Ca idee, nu puteti face un act de vanzare cumparare ca trebuie sa faceti dovada platii orin banca, dar puteti incheia un act de donatie.
Nu mai aveti pe nimeni in tara ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere acte octavian77 octavian77 sunt casatorit in strainatate si as vrea sa transcriu certificatul de casatorie si certificatul de nastere al unuia dintre copii. As vrea sa stiu daca pt face ... (vezi toată discuția)
Procura cu apostila din sua infojuridic infojuridic Buna ziua, Un caz in care vanzatorul are o procura cu apostila din SUA. Articolele sunt din legea notarilor 36/1995. Pe mine ma intereseaza daca: - ... (vezi toată discuția)
Donatie, mostenire sau contract vanzare cumparare? MGhe MGhe Buna ziua.Parinti mei sunt plecati din tara;au un apartament pe care ar vrea sa il treaca pe numele meu si al surori mele.Cum ar fi mai bine sa il treaca pe ... (vezi toată discuția)