avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posesie si consum Marijuana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posesie si consum Marijuana

Buna ziua! Acum o saptamana am fost prins de jandarmi impreuna cu 4 prieteni in timp ce consumam marijuana. Jandarmii mi-au gasit o cantitate redusa si infima (0.1-0.2) grame iar la un prieten 1,5 grame. La declaratii am spus ca eu eram pe tren in drum spre casa in timp ce acest prieten mi-a zis daca pot face rost de ceva. Am dat mesaj altui prieten care a luat de la un dealer de la care am mai luat odata. Ajuns acasa, ma intalnesc cu acesta, imi da marfa in schimbul a 160 lei. Intrebarile mele sunt urmatoarele: ce pot face in cazul de fata? Toti am declarat ca este pentru consum propriu. Am inteles din ce am mai citit ca mi-ar trebuii un avocat ca altfel declaratiile pot fi folosite impotriva mea. Risc inchisoare? Sau pot scapa cu incetarea urmarii penale? Toti suntem la prima abatere a legii, si am spus ca vom colabora daca se poate. Multumescc frumos! Craciun fericit!
Asa cum ati prezentat situatia este posibil sa vi se retina 2 infractiuni din Legea 143/2000, respectiv, art. 2 alin. 1 si art. 4 alin. 1. Consumul nu se pedepseste, doar detinerea.
Angajati-va avocat si stabiliti impreuna cu acesta strategia apararii.
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost prins de un echipaj de politie in parc avand la mine ... andrei131313 andrei131313 Am fost prins de un echipaj de politie in parc avand la mine o cantitate infima (0.1 grame) de marijuana. La sectie am spus ca era pt consum propriu si ca am ... (vezi toată discuția)
Posesie marijuana GabelloBtg GabelloBtg Am fost perchezitionat de catre jandarmerie si s-a gasit asupra mea un \"dispozitiv de maruntit\" numit Grinder si un plic cu cateva firicele de tutun. Nu sunt ... (vezi toată discuția)
Posesie marijuana Hp5s Hp5s Salut.Ma tot framanta anumite aspecte si de aceea va cer parerile.Sper sa ma ajutati.Am fost prins recent cu 3 pliculete de marijuana( 1,5 grame marijuana) de ... (vezi toată discuția)