avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Comanda mobila nelivrata
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Comanda mobila nelivrata

Buna ziua,
Am comandat mai multe corpuri de mobila la o firma in urma unei recomandari de pe un grup pe data de 14 noiembrie. Am platit 50% avans si am primit o factura care sa ateste acest lucru, cu precizarea ca mobila va fi livrata in perioada 10-15 decembrie. Am tot sunat, m-a tot amanat cu diverse motive si a inceput sa nu mai raspunda la telefon. Am doar factura, si dovada platii cu descrierea numarului facturii, fara contract. Pot face plangere la anpc si/sau politie pentru o eventuala recuperare a avansului pe baza facturii si termenului nerespectat? Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2019
alex.mar9, utilizator
Cel mai recent răspuns: Geoecat , utilizator 16:40, 24 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plangere la ANPC. Atasati copii ale documentelor, precum si mailuri, scrisori, etc. Politia se ocupa de cazuri penale.
La sfârșitul lunii dec am încheiat un contract pe baza unui avans dat prin transfer bancar pentru o mobila ! Conform contractului trebuia realizat la inceput de Februarie ! Au amânat motivat ca nu mai au oameni iar in data de 24.03.2020 mi-au lăsat mesaj cum ca firma este in colaps financiar si încearcă sa rezolve comenzile luate ! Mi-au comunicat ca vor monta doar jumate din mobila după sărbătorile Pascale si nicio acțiune nu s-a luat ! Dna administrator mi-a zis ca nu are de unde sa mi de avansul inapoi si nici nu garantează finalizarea montajului ! In situația mea mai sint 4persoane ! Ce este de făcut in aceasta situație ? Sa merg la poliției si sa fac plângere la OPC?
Mulțumesc. !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, in data de 19.06.21 am incheiat un contract pentru ... ciprian.stupar ciprian.stupar Buna seara, In data de 19.06.21 am incheiat un contract pentru executia mobilei de bucatarie + un dressing la apartamentul sotiei mele. Am dat un avans de 70% ... (vezi toată discuția)
Achizitie de pe internet si inselaciune gutab gutab Buna ziua Am achizitionat de pe net, [editat], un sistem de navigatie pentru masina. Sistemulma fost platit la montator. Nu am primit factura, certificat de ... (vezi toată discuția)
Sesizare anpc pentru retur mobila facuta pe comanda adelaneagoe adelaneagoe Buna seara, cum putem obtine banii platiti in avans pe mobila in conditiile in care s-au produs pagube in timpul montajului mobilierului (deteriorare profunda ... (vezi toată discuția)