avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE DE INTRETINERE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE DE INTRETINERE

Buna ziua, am divortat de curand(2019), instanta sa pronuntat definitiv si irevocabil pentru custodia copiluilui nostru minor de 14 ani, custodie comuna, dar domiciliu la tata plus plata de 1/4 din venitul mamei, reprezentand pensie de intretinere, intre timp mama a schimbat incuietorile de la domiciliul ei, inclusiv si numarul de telefon, noi ne mai putand lua legatura ce ea deloc(,eu si copilu) am incercat sa vb cu ea prin cunostinte comune, ea a refuzat categoric. intreb si eu asta poate fi considerat abandon de familie? conform art. 378 al1, lit c din cod penal. Mai mentionez ca am fost somat prin avocatul ei sa merg dupa copil altfel va apele la un executor judecatoresc pentru a fi copilul evacuat de la mama. pentru toate cele enuntate mai sus am toata documentele. Am dus deja copilu la mine dar nu pot sa o contactez, copilu are la ea toate hainele plus toate cartile si caietele de clasa a VIII-a.Ce as puteaface legal in acest sens? In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adi ARDELEAN , utilizator 12:00, 28 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci, moral, nu aveţi de ce să cereţi întreţinerea copilului din urmă. Legal, e posibil, dacă doamna nu vă va intenta un nou proces, în care să demonstreze că nu datorează intreţinerea din urmă a copilului.
În ce priveşte agresarea copilului după decizia instanţei, e grav dacă o mamă face aşa ceva, totuşi, unde eraţi dvs., de ce nu aţi fost acolo să luaţi copilul?la 14 ani, copilul e mare, nu-mi explic cum o femeie a reuşit să-l nenorocească în aşa hal ? Şi când l-a bătut, înainte de a vă trimite somaţia sau după? Oricum, treaba asta nu este tema pusă în discuţie de dvs. Se pare că doamna are nişte probleme medicale grave....
Multumesc frumos pentru raspuns,imi cer scuze pentru ca am deviat de la tema discutiei!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea custodiei minorului. care este procedura? Bereschi  Janos Bereschi Janos Bună ziua. Am divorțat de 3 ani. Fetița mea a fost la început încredințată fostei soții. Dar de anul trecut fiica mea de 13 ani a rămas la mine in ... (vezi toată discuția)
Custodie minor deniissa deniissa Buna seara niste intrebari care sincer nu imi gasesc raspunsurile 1 in luna ianuarie am primit sentinta ca , copilu sotului meu ramane la el custodia ramane ... (vezi toată discuția)
Parinti divortati, copilul incredintat mamei tanasailiecristian tanasailiecristian buna ziua sunt divortat am un copil de 9 ani eu sunt la munca in spania stabilit aici in urma divortului mama a castigat custodia copilului dar in prezent ... (vezi toată discuția)