avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident, asigurarea pe numele altcuiva
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident, asigurarea pe numele altcuiva

Buna ziua, am lovit masina unui vecin in parcare si i-am spart farul (o clipă de neatenție + oglinda aburită ) am declarat totul la poliție, a rămas să isi faca masina de pe asigurare, problema este ca asigurarea la mașina mea este pe numele altcuiva si acea persoană nu este in țară momentan, afectează cu ceva acest lucru la firma de asigurari EUROINS?
Eu am incercat să-i explic ca ori o repar pe bani proprii ori prin asigurare, dar el spune să găsesc p solutie că nu poata sta cu masina asa mult timp ca altfel ajungem la tribunal, mi se pare absurd având in vedere ca i-am spus omului ca ori o repar eu pe bani mei ori pe asigurare. Acuma intrebarra rămâne, daca asigurarea masini este pe numele altei persoane (tatăl care nu are numele familie) afectează cu ceva?
Imi pare rau pentru categorie, n-am știut unde se încadrează
Cel mai recent răspuns: Infodaune.ro , Consultant asigurari 12:32, 3 Ianuarie 2020
Bună ziua.

Dacă s-a încheiat fișa de constatare amiabilă și s-a anunțat incidentul la societatea de asigurări a „mașinii vinovate”, nu are nicio importanță pe numele cărei persoane este încheiată polița de asigurare.

Vecinul dvs. va fi despăgubit de societatea de asigurare, fără nicio problemă, însă va trebui să vă prezentați împreună, la locația unde vi se solicită (prin informarea despre eveniment și programarea telefonică), pentru a se constata avariile și a se deschide dosar de daună.

Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.
Buna ziua

Nu afecteaza cu nimic procesul de despagubire. Veti avea probabil nevoie de o procura notariala sau de un alt document din care sa reiasa ca ati condus autoturismul cu acordul proprietarului. Inspectorul de dauna va va informa in legatura cu documentele necesare.

Numai bine!

- Faceți-vă profil de consultant, vă rog. Nu aveți voie să vă puneți datele de contact în mesajele de pe forum. Mulțumesc-
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2020
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca refuz plata reparatie Paulist Paulist Buna ziua, am fost lovit in trafic de un asigurat euroins. Masina mea este in garantie asa ca am dus o la reparatie intr o reprezentanta dupa cea am primit o ... (vezi toată discuția)
Urgent -dauna de la accident auto andreya22 andreya22 buna ziua, problema e urmatoarea:am avut un accident de masina , din care a rezultat doar avarierea masinii mele mai mult ,fara raniti etc. eu eram in ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca catalinjkd catalinjkd Buna seara, Nu credeam ca exista o astfel de societate dar... Pe scurt: pe 04.04.2011 am fost implicat intr-un accident in lant, fara sa fiu vinovat: pe ... (vezi toată discuția)