avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA, deducere cheltuieli cursuri contabilitate, PSI, ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA, deducere cheltuieli cursuri contabilitate, PSI, management al timpului

Este posibil să deduc cheltuieli pentru unele cursuri care au legătură cu activitatea de PFA, dar nu au efectiv CAEN-ul înregistrat?
În principiu vreau să fac cursuri de contabilitate, PSI (împotriva incendiilor), eventual și management al timpului sau ceva similar.
Activitatea mea este în IT după CAEN.
Voi folosi cunoștințele, dobândite din cursurile respective, pentru activitatea de PFA, și m-am gândit că e util să le și deduc, din moment ce vreau să le folosesc tot pentru activitățile mele în cadru PFA; totuși acele activități au CAEN diferit (contabilitate, management, etc), nu știu dacă le pot deduce.
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2019
Petrovic, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:05, 31 Decembrie 2019
Daca urmati dumneavoastra un curs de contabilitate care apoi sa va ajute in a va tine contabiltatea la propriul pfa, nu e problema in a deduce acea cheltuiala in baza actului doveditor al platii facuta pe pfa.
De asemenea, daca faceti curs de acreditare psi, ca apoi sa va autorizati adaugand codul caen corespunzator pe pfa, ca sa faceti ceva prestari sevicii cu pfa-ul dumneavoastra in acest domeniu, iar nu e problema.
Dar daca faceti cursul de psi si apoi nu faceti niciun demers sa puteti si presta pe pfa in acest domeniu suplimentar, nu puteti deduce acele cheltuieli.
george-neagu, moderator
Mulțumesc pentru detalii.

Referitor la cursul PSI, vreau să îl fac pentru doar ca să pot îndeplini măsurile împotriva incendiilor, pentru PFA-ul meu (să mă asigur că în clădirea în care am sediul sunt îndeplinite condiții împotriva incendiilor), deoarece am doar o vagă idee (am cumpărat două stingătoare, am început să fac o planșă cu schița clădirii. Cred că e posibil să îmi găsească nereguli la un control amănunțit, dacă mă vor controla instituții ale statului, de aceea aș vrea să fac cursul.
Nu intenționez să adaug CAEN pentru PSI pe PFA, deși poate ar fi o idee bună, dacă aș găsi clienți.

Deci nu pot deduce cursul de PSI în acest caz, nu? Dacă îl fac trebuie îl fac pe persoană fizică, așa e?

A, încă o întrebare: în cazul că adaug CAEN-ul de PSI pe PFA, dar nu am niciun client pe PSI, ci doar în IT (CAEN-uri existente), pot risca probleme?

george-neagu a scris:

Daca urmati dumneavoastra un curs de contabilitate care apoi sa va ajute in a va tine contabiltatea la propriul pfa, nu e problema in a deduce acea cheltuiala in baza actului doveditor al platii facuta pe pfa.
De asemenea, daca faceti curs de acreditare psi, ca apoi sa va autorizati adaugand codul caen corespunzator pe pfa, ca sa faceti ceva prestari sevicii cu pfa-ul dumneavoastra in acest domeniu, iar nu e problema.
Dar daca faceti cursul de psi si apoi nu faceti niciun demers sa puteti si presta pe pfa in acest domeniu suplimentar, nu puteti deduce acele cheltuieli.

Petrovic, utilizator
In cazul că adaugati CAEN-ul de PSI pe PFA dar nu aveti niciun client pe PSI ci doar în IT, nu pot fi probleme.
Doar pentru pfa-ul dumneavoastra, adica daca activitatea impune masurile psi, nu trebuie sa aveti inregistrat cod caen special ci dar daca doriti sa prestati pentru altii contra cos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa și protecția împotriva incendiilor Petrovic Petrovic Sunt PFA plătitor de TVA în regim real. Am sediul în casa părinților, cu care am încheiat un contract de comodat (domiciliul stabil pe buletin este în ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli casă pfa Petrovic Petrovic Am contract de comodat pentru PFA-ul meu, sunt în regim real cu TVA. Vreau să știu dacă pot deduce cheltuielile pentru menaj (soluții pentru curățat, ... (vezi toată discuția)
Servicii de inspector resurse umane koeni koeni Buna ziua! Avand in vedere faptul, ca as vrea sa particip la cursul de Inspector Resurse Umane organizat de CECCAR, si lucrez ca liber profesionist in ... (vezi toată discuția)