avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mandat european
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mandat european

Buna seara am si eu o antrebare , sunt arestat perventiv an franta nu sunt anca condamnat si mia venit si mandatul european din romania care am o condamnare de 5 ani esit prin antreruperea pedepsei pe caz de boala si sustras cu rest de pedeapsa de 4 ani si 2 luni va rog sami raspundeti pot deduce pedepsele aici sunt cu furt iar cea din romania e revocata din 2015 as putea face deducere va multumesc cu respect.
Cel mai recent răspuns: Ionealex , utilizator 01:22, 5 Ianuarie 2020
Buna seara, daca fapta din Franta este savarsita in stare de recidiva postcondamnatorie, pedeapsa stabilita se va adauga la pedeapsa anterioara neexecutata din Romania, daca faptele sunt savarsite in concurs, se aplica regulile de la concurs, si tot asa, Trebuie avute in vedere mai multe aspecte din dosar, pe care noi nu le stim acum. Una peste alta, se va tine cont de perioada petrecuta in arest si in functie de situatia concreta se va calcula ce aveti de executat. In caz contrar, va adresati dvs instantei de executare cu o cerere.
Buna seara nu stiu daca sunt recidivist eu am fost condamnat an romania pentru vatamare la 5 ani am executat 9 luni si am esit prin antreruperea pedepsei pe caz de boala sa ma operez la inima si dupa aceeia mam sustras an franta an 2015 iar aici an 2019 am comis un furt si momentan nu sunt condamnat dar voi fi si dupa voi fi trimis an tara sa execut restu de 4 ani si 3 luni Credeti ca se poate deduce pedeapsa de aici acolo cand voi ajunge. Multumesc pentru raspuns .
Buna seara,
Se deduce arestul preventiv din pedeapsa ce va fi stabilita in Franta, dar nu se va deduce pedeapsa stabilita in Franta din pedeapsa ce trebuie executata in Romania, atata vreme cat fapta din Franta este comisa in stare de recidiva fata de condamnarea din Romania. Ca sa nu se retina recidiva, ar trebui ca pedeapsa prevazuta de lege pentru furt sa fie sub un an.
Acum, la noi furtul simplu este pedepsit cu pana la 3 ani si din ce stiu si in Franta este la fel (desi, mai in toate cazurile se retine furtul calificat, deci pedeapsa prevazuta este mai mare), situatie in care se retine recidiva.
Buna seara. Deci eu aici an franta voi fi condamnat la mai multe furturi si o sa primesc o pedeapsa mai mare gen 4-5 ani am semnat ca dupa ce termina cu mine aici ma vor trimite an romania asta vreau sa stiu o sa fac si pedepsa din romania sau pot contopi sau deduce k nu am anteles exact Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Helpp!!!!contopire pedeapsa sau deducere??? monik83 monik83 Buna seara! Fratele meu are o condamnare de 2 ani la inchisoare cu executare ( in 2004)pentru ca a condus masina si permisul ii era suspendat. A plecat din ... (vezi toată discuția)
Caz penal MARIA-IOANA MARIA-IOANA In anul 2010 a fost prmit un mandat de executare de 3 ani si 6 luni, din care s-au executat 2 ani si 2 luni, in anul 2011 fiind eliberat cu o perioada de ... (vezi toată discuția)
Mai multe condamnari DelevanuMarius DelevanuMarius Buna ziua!! In urma cu 2 luni un bun prieten de-al meu a fost retinut pe o perioada de 29 de zile pentru infractiunea de santaj.s-a constituit un flagrant..La ... (vezi toată discuția)