avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa in constructie finalizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa in constructie finalizata

Buna ziua,

O casa primita donatie, se face proiect de modernizare, etajare, practic se face de la zero, dar se finalizeaza-receptioneaza dupa 12 ani de la inceperea lucrarilor. A fost primita donatie si finalizata in timpul casatoriei. In ce masura este si bunul sotului/sotiei? Proiectul si toata documentatia este pe numele celui care a primit donatia.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:30, 2 Ianuarie 2020
In nicio masura.
Sotul insa, are un drept de creanta pt investitiile facute, poate cere o valoare echivalenta cu jumatate din cat au investit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire-bunuri comune NewYork4ever NewYork4ever O mica spet..A a fost casatorit cu B. B a decedat. A a ramas sot-supravietuitor. Casa in care locuiau era a lui A prin donatie primita de la mama ei. Casa era ... (vezi toată discuția)
Imobil cumpãrat înaintea cãsãtoriei - contribuþia ambiilor soþi Katri Katri Speţă Soţul cumpără anterior căsătoriei un apartament prin credit bancar. Plăteşte un avans la bancă, avans la care contribuie şi viitoarea soţie ... (vezi toată discuția)
Act de donatie badi badi Buna ziua! Sotul meu a primit prin act de donatie cu uzufruct viager de la matusa lui o casa de 50 mp cu teren. [b]Pe numele sotului si al matusii[/b] s-a ... (vezi toată discuția)