avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata cheltuieli întreținere bloc propritate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata cheltuieli întreținere bloc propritate

Ce cheltuieli trebuie plătite la Asociația de proprietari după moartea unei persoane , ținând cont că în apartament nu mai locuiește nimeni și era cu cheltuielile la paușal?(fără centrală proprie)
Ce lege sau normativ reglementează acest lucru?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:04, 2 Ianuarie 2020
1. Legea 196/2018
2. Chiar daca un apartament este gol, sunt cheltuielile care se calculeaza la cota indiviza/mp/etc care vin ca si cheltuieli de intretinere oricum.
3. Sun obligatorii nu facultative.
4. Sunt cateva utilitati care se calculeaza la nr de persoane, acealea nu se pun.
Legea nr 196/2018 guverneaza infiintarea,organizare si functionarea asociatiilor de proprietari
Conform disp L nr 196/2018 proprietarul detine obligatia legala sa achite obligatii lunare de intretinere si in situatia in care nu locuieste efectiv in imobil,respectiv sa suporte c/v parti comune -daca apartamnetul detine aparate de contorizat individual

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt proprietara unui apartament in care nu locuiesc, ... ileana-maia ileana-maia Buna ziua, Sunt proprietara unui apartament inc are nu locuiesc, apartamentul este gol. Administratia blocului imi pune la calcul, pe langa alte cheltuieli, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli asociație de proprietari Maria Pisoschi Maria Pisoschi Proprietarul unui apartament a decedat.In apartament nu locuieste nimeni.Copii moștenitori (2) nu locuiesc acolo, fiind plecați. Au prezentat la Asociație ... (vezi toată discuția)
Intrebare împărțire cheltuieli Alina panainte Alina panainte Buna ziua. In cadrul asociatiei de locatari s a votat ca, cheltuielile aferente (lumină scara, femeie de serviciu, cheltuieli lift) sa fie impartite la nr de ... (vezi toată discuția)