avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul post natal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul post natal

dupa perioada de doi ani ptr cresterea copilului sunt obligat sa merg din nou la servici?Daca da in ce conditii si ce perioada.:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:15, 6 Decembrie 2009
Pe perioada concediului pentru crestere copil aveti contractul individual de munca suspendat; dupa terminarea acestuia trebuie sa mergeti la locul de munca si sa va clarificati situatia: daca nu vreti sa va continuati munca va dati demisia sau daca locul de munca n-a fost desfiintat intre timp va reluati munca.
1. Daca nu mai doriti sa mergeti la serviciu dupa CCC, este dorinta dvs. si o puteti pune in practica.
2. Trebuie insa sa mergeti la angajator, sa faceti o cerere de incetare a suspendarii CIM (cu data de a doua zi cand copilul implineste 2 ani) si, cu aceeasi data, sa faceti o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii).
3. Daca demisionati (art.79 din Codul muncii) trebuie sa va duceti la serviciu in perioada de preaviz de 15 zile calendaristice.
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
mariusturcu a scris:

dupa perioada de doi ani ptr cresterea copilului sunt obligat sa merg din nou la servici?Daca da in ce conditii si ce perioada.:


La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu pt cresterea copilului casandra2008 casandra2008 pe 20 octombrie trebuia sa revin la locul de munca,dar am realizat ca postul meu este ocupat de altcineva si nici o intentie din partea angajatorului de a ma ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate stefan1312 stefan1312 Buna ziua am si eu nevoie de consultanta juridica pentru urmatoarea situatie: luna viitoare se implinesc cei doi ani de concediu de matenitate si ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Lncetare concediu crestere copil mai repede de 2 ani balasilvana balasilvana Data nastere copil 28.02.2013. As dori ca incepand cu data de 01.09.2014 sa incep serviciul. As dori sa stiu daca pot intrerupe concediul, iar daca da voi ... (vezi toată discuția)