avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie martor proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie martor proces

Buna ziua, lucrez in cadrul DGASPC si o zi din fiecare luna, sunt desemnata sa fac parte din Echipa Mobila a DGASPC (un psiholog si un asistent social) la diverse cazuri urgente, in care sunt implicati minori, din judet. In vara anului trecut, am participat la o echipa mobila legata de preluarea unui minor de catre unul dintre parinti (parintii aflandu-se in proces de divort, si avand un program de vizita stabilit de catre instanta), preluarea neputandu-se realiza ca urmare a disensiunilor puternice dintre parinti, care isi aduceau reciproc diverse acuze (parintele la care se afla copilul a refuzat sa il predea celuilalt parinte, motivand ca acesta nu are grija de el), toate acestea avand o influenta negativa asupra copilului. In raportul de echipa mobila am mentionat faptul ca dreptul copilului de a avea o relatie cu ambii parinti nu este in prezent respectat si am recomandat un program de consiliere a parintilor in cadrul serviciului de consiliere al Dgaspc Mentionez faptul ca singurul contact pe care l-am avut cu aceasta familie a fost in ziua respectiva, in cadrul echipei mobile, intrucat cazut este urmarit de un manager de caz. In urma cu cateva zile am fost informata de faptul ca atat eu, cat si colega mea vom fi citate ca martore in cadrul procesului de divort al celor doi soti, in nume propriu si nu ca reprezentante ale institutiei, urmand sa primim citatia la adresa de domiciliu. As vrea sa stiu daca acest lucru este legal, avand in vedere ca noi participam la echipa mobila nu in nume propriu, ci ca reprezentante ale institutiei, tinand in permanenta legatura cu sefii inainte de luarea oricarei decizii. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:31, 3 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt 2 aspecte,părțile dintr-un proces pot sa solicite orice probe consideră necesare cu condiția ca instanta sa le admită.Daca instanta a admis proba respectiva inseamna ca a considerat că audierea dvs poate sa lămurească anumite situatii de fapt etc.Nu faceti parte din categoriile care pot sa fie exceptate de la audiere asa ca proba este perfect legală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot contesta raportul dgaspc de asistare la audiere minor? bobov22 bobov22 Daca DGASPC , in urma asistarii la audierea minorului de catre judecator, depune in instanta un Raport de constatare total eronat, chiar rauvoitor, impotriva ... (vezi toată discuția)
Audiere minor in dosar penal !? tutu12 tutu12 O plangere formulata de mine pe art.307 C.Penal (privind nerespectare vizita minor ) in urma audierii partilor si marorilor ce catre politie si ajungand ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor - op Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Urmare a divortului, fiica mi-a fost incredintata spre crestere si educare, iar fostei sotii baietelul. In favoarea mea s-a stabilit un program de vizita ... (vezi toată discuția)