avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Este necesară declaratia 390 dacă am primit plăți ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Este necesară declaratia 390 dacă am primit plăți intracomunitare?

Știu că 390 e necesară pentru lunile în care am făcut achiziții intracomunitare.
Dacă am primit plată de la client din UE, sunt obligat să fac declarația 390 pe luna respectivă?

(sunt pentru PFA în regim real, plătitor de TVA)
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:41, 8 Ianuarie 2020
Deci D390 o declar în luna când am emis factura.

Eu am emis factura de fapt în decembrie 2018 (și am primit banii în ianuarie).

La momentul decembrie 2018 nu eram plătitor de TVA (eram neplătitor). Mai am obligația să o declar, dacă nu eram plătitor de TVA la acel moment?

Apoi, după ce am emis factura, clientul mi-a cerut CUI-ul de TVA. Am obținut CUI-ul cu RO de la ANAF, i l-am dat clientului iar clientul mi-a plătit în ianuarie, iar data facturii a rămas decembrie. I-am spus clientului să modifice data facturii, dar deja plătise, data emiterii a rămas decembrie 2018.

Acum trebuie să depun 390 pentru decembrie 2018? Deși nu eram plătitor de TVA?
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2020
Petrovic, utilizator
Nu mai inteleg, CUI-ul este cel de la registru de comert. De la ANAF primiti cod de inreg in scop TVA normal cf art 316 (care are RO in fata CUI-ului) sau special cf art. 317 (RO + alt numar decat CUI-ul). Eu am inteles din primul mesaj ca sunteti inreg in scop de tva cf art. 316. Codul de TVA special cf art 317 este doar pt achiziții intracomunitare sau pentru servici intracomunitare. Deci d-voastra de care aveti?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa, modificare declarații, 092, modificare declaratii din urmă Petrovic Petrovic Vreau să vă întreb ce declarații trebuie să depun în contextul de mai jos: În decembrie 2018 m-am înregistrat ca PFA, fără TVA, CAEN-uri de sistem ... (vezi toată discuția)
Pfa, achiziții intracomunitare, sunt necesare declarații lunare? Petrovic Petrovic Fiind PFA în sistem real, plătitor de TVA, am efectuat câteva achiziții intracomunitare (bilete de avion și de tren). Am primit și plăți de la client ... (vezi toată discuția)
Nereguli cu facturi. ce probleme pot apărea? Petrovic Petrovic Referitor PFA în sistem real și plătitor de TVA, vă rog să îmi spuneți care sunt consecințele următoarelor categorii de probleme 1. Facturi ... (vezi toată discuția)