Știu că 390 e necesară pentru lunile în care am făcut achiziții intracomunitare.
Dacă am primit plată de la client din UE, sunt obligat să fac declarația 390 pe luna respectivă?
Eu am emis factura de fapt în decembrie 2018 (și am primit banii în ianuarie).
La momentul decembrie 2018 nu eram plătitor de TVA (eram neplătitor). Mai am obligația să o declar, dacă nu eram plătitor de TVA la acel moment?
Apoi, după ce am emis factura, clientul mi-a cerut CUI-ul de TVA. Am obținut CUI-ul cu RO de la ANAF, i l-am dat clientului iar clientul mi-a plătit în ianuarie, iar data facturii a rămas decembrie. I-am spus clientului să modifice data facturii, dar deja plătise, data emiterii a rămas decembrie 2018.
Acum trebuie să depun 390 pentru decembrie 2018? Deși nu eram plătitor de TVA?
Nu mai inteleg, CUI-ul este cel de la registru de comert. De la ANAF primiti cod de inreg in scop TVA normal cf art 316 (care are RO in fata CUI-ului) sau special cf art. 317 (RO + alt numar decat CUI-ul). Eu am inteles din primul mesaj ca sunteti inreg in scop de tva cf art. 316. Codul de TVA special cf art 317 este doar pt achiziții intracomunitare sau pentru servici intracomunitare. Deci d-voastra de care aveti?