avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume

Bună seara am și eu o întrebare dacă fosta mea soție a păstrat numele meu după divorț fiind de comun acord ptr ca avea acte medicale iar acum nu mai sunt deacord pe motive personale este posibil sa îl schimbe dacă ea nu este deacord? Cum trebuie făcut? Va mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 11:05, 4 Ianuarie 2020
Nu mai e posibil, Ati fost de acord sa si-l pastreze, s-a terminat, nu o sa ii puteti cere sa si-l schimbe ca vreti dvs.
De vreme ce ați fost de acord cu păstrarea numelui nu mai aveți cum să schimbați acest fapt. Doar soția poate decide să revină la numele avut anterior încheierii căsătoriei, dar asta se face pe cale administrativă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutii schimbare nume Anlia Anlia Exista o solutie alternativa de revenire la numele din prima casatorie, fara acordul fostului sot? Mentionez ca el este plecat de multi ani din tara, nu am ... (vezi toată discuția)
Pastrarea numelui dupa divort copariu copariu buna seara pe 7.03.2012 am avut procesul de divort , divortul a fost inaintat de catre fosta mea sotie , in intampinarea care eu am facut-o am precizat clar ... (vezi toată discuția)
Pastrare numele avut anterior divortului victor1906 victor1906 Ca urmare a actiunii civile intentata de reclamanta , avand ca obiect desfacerea casatoriei prin divort si cu revenirea numelui avut anterior incheierii ... (vezi toată discuția)