avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Cum a putut matusa sa lase moatenirea unor preotii catolici..jumatate si jumatate asociatiei caritas Bacau? Sotul a murit in 2012. Nu a dezbatut succesiunea. Nu a avut copii. Are nepoti dupa sot si binenteles si ea. Ea a decedat 2019.. A fost inmormantata de preotii ptr le a dat si banii peste 25000 euro tot din vanzari terenuri. Mentionez ca dupa moartea sotului a incercat la notar sa I faca acte uneia dintre surori si a fost refuzata prt a nu avea dezb succesiunea dupa sot. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:47, 7 Ianuarie 2020
Buna seara,
Probabil pentru terenuri a dezbatut succesiunile.
Daca nu le-a dezbatut atunci nu exista acte LEGALE de instrainare a intregii suprafete ci a putut incheia doar testament pentru bunurile ei.
Asta daca nu erau bunuri proprii.
Pentru bunurile mobile (bani), acestea se pot DONA fara acte.
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2020
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
.
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2020
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, in urma dezbaterii succesiunii bunicilor, unei matusi ... FlorinBrb FlorinBrb Buna seara, in urma dezbaterii succesiunii bunicilor, unei matusi i s-a cuvenit prin hotarare judecatoreasca casa mobilata si utilata impreuna cu alte terenuri ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala mariana.iancu mariana.iancu Intentionez sa deschid succesiunea in urma decesului matusii mele (martie 2007), in baza unui testament olograf prin care mi se lasa imobililul cu terenul ... (vezi toată discuția)
Mostenire daniela ciocoiu daniela ciocoiu Buna ziua, As dori o informatie, sper ca am nimerit unde trebuie. Am o matusa, sora a mamei mele, care nu a avut copii si se intereseaza de situatia ei, ... (vezi toată discuția)