avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... asociere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

asociere

as dori un sfat pentru urmatoarea problema: lucrez la o societate si de curand mi s-a propus o asociere, precizez ca societatea are sediul social in alt judet decat cel in care este punctul de lucru si are mai multe puncte de lucru in tara.
Asocierea pe care o doresc eu ar fi in felul urmator: sa pot lua eu hotararile in ceea ce priveste punctul de lucru unde lucrez, fara sa ma intereseze ce se intampla la sediul social si la celelalte puncte de lucru.Se poate face un act de genul asta?
multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:16, 6 Decembrie 2009
Trebuie sa dati mai multe amanunte. Din ceea ce spuneti nu reiese cum ati colaborat pana acum si ce v-a determinat sa stabiliti alt tip de colaborare.
Adunarea generala a asociatilor este organul de conducere al societatii si decide prin votul reprezentand majoritatea absoluta a asociatilor si a partilor sociale asupra intregii activitati a societatii.
La art. 194 din legea 31/1990 sunt prevazute obligatiile principale ale AGA.
Ca asociat nu puteti dispune singur(a) asupra activitatii unui punct de lucru ci impreuna cu ceilalti asociati in cadrul AGA.
Ma gandesc insa si la urmatoarea solutie:
Intrati in asociere si in cadrul AGA veti transforma punctul de lucru in sucursala. Sigur sucursala ca si punctul de lucru nu are personalitate juridica, dar tine o contabilitate separata.
La propunerea dvs. insusita si de ceilalti asociati, AGA ar putea sa va desemneze administrator in societate cu sarcini de administrare numai pentru sucursala.
Este o opinie dar ea a fost pusa in practica!
In alta ordine de idei apropos de raspunderea asociatilor:
Raspunderea asociatilor in SRL este pana la concurenta capitalului social subscris.
Potrivit Legii 85/2006 art. 138 , raspunderea patrimoniala a organelor de supraveghere si control, a organelor de conducere sau a oricaror persoane poate fi atrasa in solidar pentru a acoperi o parte din pasivul debitorului ajuns in insolventa numai pentru faptele prevazute la acel articol.
Solidaritatea poate fi inlaturata daca persoana in cauza face dovada ca s-a opus sau a lipsit la luarea deciziei care a cauzat insolventa si au facut sa se consemeze ulterior opozitia
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Din ceea ce spuneti nu ar rezulta ca doriti dobandirea calitatii de asociat in SRL, ci doar sa aveti un drept de administrare.
Cititi cu atentie amanuntele date mai sus de Cazacioc.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Implicare asociat srl 14 14 Va rof frumos daca se poate sa ma ajutati.....in cazul unui srl care are sediul social intr-un oras si isi deschide un punct de lucru in alt oras, se poate lua ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator-asociat srl cu 3 asociati egali whynotsteff whynotsteff Buna ziua, Sunt asociat intr-un SRL cu 3 asociati, cu parti egale. Administratorul societatii este si asociat. Unul dintre asociati a data procura notariala ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma cu 4 asociati killque killque Buna ziua, Suntem 4 persoane (2 perechi) interesate sa infiintam o firma in care fiecare sa aiba 25%. Eu si sotia mea detinem un apartament , ceilalti 2 ... (vezi toată discuția)