avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil minor

Am un baietel de 3 luni rezultat dintr-o relatie extraconjugala . Mama lui mi-a spus cand avea 7 luni de sarcina , copilul e pe numele meu dar locuieste cu ea. I-am fost alaturi de cand am aflat atat eu cat si sotia mea pana acum o saptamna cand am facut botezul . Imediat dupa mama copilului nu vrea sa ma mai amestec in viata lor chiar mi-a oferit o suma de bani ca sa renunt la drepturile parintesti . Problema este ca ea locuieste singura si nu are nici un venit , deci nu stiu daca cineva supravegheaza copilul cat timp ea isi face un dus sau ii pregateste baita , sau ii face papa , in consecinta as vrea sa cer custodia copilului pe care eu si sotia mea il iubim foarte mult si suntem convinsi ca ii putem oferi o viata decenta si o dezvoltare psihica buna intr-o familie inchegata (suntem casatoriti de 8 ani ). Ce sanse am avea in acest sens ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:34, 8 Decembrie 2009
in acest caz, daca puteti demonstra imoralitatea mamei , puteti obtine custodia minorului . dar va trebui sa probati cele spuse, si mai ales faptul ca acest copil rezulta dintr-o astfel de relatie . X-(
in acest caz, repet aveti sanse sa obtineti custodia minorului . ;)
aveti nevoie de martori .
E dificil sa ai un copil pe care sa il cresti singur si sa iti faci nevoile doar cand doarme el , la asta ma refeream nu ca nu il iubeste sau ceva de genul asta de aceea m-am gandit sa cer custodia baiatului . Nu vreau sa imi distrug casnicia dand-o la o parte pe sotia mea din motivul ca mama copilului nu vrea sa ne vada impreuna , de aceea am exclus si posibilitatea unei vizite stabilita in instanta vizita la care legal doar eu am dreptul . Ar mai fi posibilitatea de custodie comuna , despre aceasta ce opinie aveti ?
@roxanel, chiar credeti ca imprejurarile in care a fost conceput copilul pot influenta decizia instantei in vederea incredintarii custodiei minorului tatalui?
Cat despre martori care sa ateste imoralitatea , va referti la acelasi motiv de imoralitate? fiindca altul nu mai avem in vedere.
Eu nu vad nicio imoralitate in ceea ce o priveste pe mama.
@savyandrei, la noi exista posibilitatea custodiei comune.De regula copilul se incredinteaza mamei, in special atunci cand el este atat de mic.
roxanel a scris:

in acest caz, daca puteti demonstra imoralitatea mamei , puteti obtine custodia minorului . dar va trebui sa probati cele spuse, si mai ales faptul ca acest copil rezulta dintr-o astfel de relatie . X-(
in acest caz, repet aveti sanse sa obtineti custodia minorului . ;)
aveti nevoie de martori .

Da avem probe care demonstreaza imoralitatea tuturor doar ca ea a fost imorala cand a decis sa pastreze copilul in aceste conditii si avem probe ca decizia de a pastra copilul a fost luata numai de ea pe noi anuntandu-ne foarte tarziu cand era in 7 luni
Considerati ca decizia unei femei de a aduce pe lume un copil constituie un motiv pentru a fi acuzata de imoralitate?
Spuneti ca decizia de a pastra copilul a fost luata numai de ea. S-ar putea deduce de aici ca daca ea v-ar fi anuntat la timp, nu v-ati fi declarat de acord cu venirea pe lume a copilului?
Ar fi bine daca ati sti exact ceea ce va doriti pentru ca pe viitor, daca veti avea legaturi cu minorul, sa ii influentati viata in mod pozitiv si nu sa aveti resentimente fata de mama lui.

Alte discuții în legătură

Decizia irevocabila la divort remyy007 remyy007 Daca fosta sotia a obtinut custodia copilului prin decizie definitiva si irevocabila eu ce drepturi mai as avea...Ea aplecat cu copilul din tara fara acordul ... (vezi toată discuția)
Custodie fetita chico_malo chico_malo buna ziua.sotia mea a introdus divortul.avem on comun o fetita de 2 ani.si ambii dorim custodia.eu nu voi putea sa stau cu ea dar parintii mei sunt dispusi sa ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor florin2008 florin2008 buna seara. sunt in divort cu sotia mea si as vrea sa stiu daca as putea obtine eu custodia copilului.copilul are decat 3 luni.problema este ca mama are foarte ... (vezi toată discuția)