avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Am plecat din casa in care locuiam cu sotul si copilul de un an din cauza neintelegerilor cu el si mama lui.Am plecat in casa parintilor mei,cu copilul.Pana cand o sa bag divort si se stabileste cu cine ramane copilul,am dreptul sa nu i-o incredintez lui?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:39, 6 Ianuarie 2020
Pana cand nu aveti o hotărâre judecătorească prin care să se pronunțe desfacerea căsătoriei iar domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs, tatăl are aceleasi drepturi ca si dvs, inclusiv sa tina copilul la el sau sa-l viziteze ori de câte ori doreste.
Pentru evitarea oricăror situații neplăcute ar fi indicat sa formulati cât mai urgent acțiunea de divorț, solicitând si pensie alimentară de la soțul dvs.
Contactați un avocat și discutați pe larg cu acesta toate posibilitățile.
Absolut, nu trebuie să dați copilul până ce instanța nu se va pronunța.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului Georgiana450033 Georgiana450033 Bună ziua, stau cu soțul la părinții lui, eu nu am o casă, mă pot duce la verișoara mea să stau cu copilul, dar taică-său nu e de acord, nu mi-l dă, ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori Rares728 Rares728 Buna ziua, Va solicit ajutorul intr-o problema de divort cu 2 copii minori (3 ani si 6 ani). Eu doresc sa divortez, de multi ani aveam aceasta intentie, ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ivanflorentina50 ivanflorentina50 multumesc in primul rind pentru sfaturile primite de cind am postat prima mea doleanta. va rog frumos pt ca sint in nestiinta de cauza sa-mi raspunde-ti la ... (vezi toată discuția)