avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Citatie litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Citatie litigiu de munca

Buna seara,
Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema : in cursul lunii mai 2009 am deschis un proces , litigiu de munca pentru contestarea deciziei de concediere . Primul termen a fost in data de 16 iunie 2009. In aceeasi zi a fost inregistrata la tribunal contestatia mea - trimisa prin fax - cel care a trimis-o este paratul . M-am prezentat la arhiva tribunalului unde am studiat dosarul : 2 pagini fax contestatia mea . Mentionez ca eu locuiesc in Petrosani si tribunalul este la Deva.
Nu m-am prezentat la termenul citat , am primit in data de 10 nov incheiere prin care se dispune suspendarea judecarii cauzei civile cu art. 242 cod procedura civila.
In data de 4 dec am primit din nou citatie pentru luna ianuarie cu mentiunea : S-a repus pe rol cauza , la cererea formulata de parata .

Fac mentiunea ca in contestatie avocatul mi-a gresit numele , eu neobservand acest lucru , s-a rectificat numele la primul termen de judecata , iar acum citatia , si bineinteles procesul este pe numele gresit.

Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz , eu nu am trimis niciodata tribunalului documente pe fax .
Pot sa nu ma prezint ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Angelinne , utilizator 00:33, 7 Decembrie 2009
Sunt doua litigii de munca ? Care este obiectul acestor procese si cine le-a intentat? ... :hm:
Eu am deschis in luna mai un litigiu de munca. La primul termen in 16 iunie m-am prezentat , s-a acceptat modificarea numelui , etc .
In luna august am primit citatie pentru luna septembrie pe numele gresit ca am inca un proces . Acesta a fost suspendat iar acum am primit din nou citatie pentru luna ianuarie.
Mentionez ca parata a trimis pe fax o copie a contestatiei mele , deoarece a trimis pe fax pt primul proces si intampinarea lor.
Multumesc.
Se poate cere conexarea dosarelor , cu mentiunea ca intr-un litigiu trebuie sa faceti din nou indreptarea erorii amteriale cu privire la nume.
Nu aveti nici un interses sa se judece 2 dosare intre aceleasi parti avand acelasi obiect. Este posibil sa va trezi la final cu 2 hotariri contrare.
Deci solicitati instantei de judecata intai sesizate sa conexeze cele 2 dosare...
Buna,

as dorii sa deschid un proces pe litigiu de munca si poate ma puteti ajuta cu un sfat cum sa procedez.

Am 3 probleme: 1. Contractul de munca a fost incheiat in septembrie 2007 la 4 ore iar eu lucram de fapt din iunie 2007 la 8 ore. Cum pot sa dovedesc asta? e suficient colegii care stiau?
2. Cind m-a dat afara, in loc sa mi se platesca perioada de preaviz... m-au trecut in concediu fara plata. Se poate asa ceva? fara acordul meu? La sesizarea pe care eu am facut-o la ITM... mi s-a comunicat ca s-a prezentat o astfel de cerere pe care... nu stiu sincer cine a semnat-o.Am fost angajata pe cartea de munca la minim.. mi s-a comunicat in 15 iulie deci practic pt 300 ron au facut chesti asta...ilegala.
3. Eu eram in aceea perioada in concediu de boala. ...chiar si la momentul desfacerii contractului de munca. Am concediu din data de 24 iulie pina in 22 august...iar decizia e din 1 august...cum de fapt ne si intelesesem, numai ca nu m-am gindit ca nu mai vroiau sa ma platesca ...

Am fost indrumata de cei de la ITM sa ma adresez instantei... nu stiu cum sa procedez, le-am spus ca o sa ai dau in judecata, am crezut ca se vor speria putin... dar nu au nici o treaba,,,, asa ca ...cum nu se timbreaza... nu am nimic de pierdut, macar sa nu isi mai bata joc si de altii. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces litigiu de munca fond impact impact Buna seara, Am si eu o intrebare si va solicit ajutorul in aceasta privinta. In cursul anului trecut am primit o citatie pe adresa mea , dar pe un alt ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara arystyna arystyna In luna august 2010 sotul meu a depus la tribunal o cerere ptr recalcularea pensiei alimentare pe motiv ca mai ai are un minor in intretinere, dar cand a fost ... (vezi toată discuția)
Proces pensie alimentara mancipri mancipri o mama a deschis proces pentru majorare pensie de intretinere minor . a cerut ca procesul sa se judece in lipsa conform art 242 al 2 cod de procedura civila ... (vezi toată discuția)