Buna ziua, am cumpărat apartamentul bunicii cu contract de vânzare cumpărare uzulfruct, i-am achitat toată suma conform contractului in banca . As dorii sa știu care sunt îndatoririle mele fata de bunica si ce obligații . Dacă și când pot vinde apartamentul . Mulțumesc
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sa ii respectati dreptul de a folosi imobilul. Si bineinteles, datoria morala
Apartamentul o sa-l puteti vinde dupa decesul buncii si radierea dreptului de uzufruct la Cartea Funciara.
Cata vreme dumneavoastra detineti doar nuda proprietate, iar bunica dvs, dreptul de uzufruct, nu poate sa aiba loc transferul dreptului de proprietate.
Bunica dumneavoastra exercita posesia si folosinta asupra bunului imobil, dumneavoastra doar dreptul de dispozitie (ce cuprinde dreptul de dispozitie juridica, respectiv materiala ).
Dumneavoastra trebuie sa respectati dreptul de uzufruct, sa nu aduceti atingere exercitiului liber si neingradit al acestui drept.
Dupa decesul bunicii, dreptul de proprietate redevine deplin, atunci puteti instraina imobilul.
Uzufruct viager
Liliana80
Buna ziua
Am o întrebare legata de locuința , dacă mama mea deține uzufruc ul viager pana la deces , acel drept prin decesul ei îmi revine mie s au ... (vezi toată discuția)