Acum aproximativ 5-6 ani am avut un abonament la o firma de telefonie mobila si am reziliat contractul cand am plecat din tara. Dupa cateva luni bune, am inceput sa primesc la adresa din buletin scrisori cu niste sume de bani care cresteau de la luna la luna, pe motiv ca nu mi-am mai platit abonamentul. Dupa 6 ani, suma a ajuns la aproximativ 1000 lei si recent am primit pe telefon un sms de la firma de recuperari care mentiona ca au aflat de contul meu deschis la Alpha Bank si ca sa ii sun de urgenta. Intrebararile mele sunt urmatoarele:
1. Are banca voie sa ofere datele mele personale si informatii despre cont unei firme de recuperari in cazul de fata?
2. Poate in vreun fel firma de recuperari sa imi sustraga din contul deschis la banca suma restanta?
Multumesc!
Firma de recuperii trebuie sa obtina o hotărâre judecătorească pt a va putea executa silit.La acest moment sunt doar amenintari .In cazul putin probabil în care o sa va dea în judecată mergeți cu actele la un av pt o consultație.Pama atunci nu platiti nimic este posibil cs debitul sa fie prescris.