avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocație copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocație copil

Buna ziua! 

Doresc sa ma ajutati cu o mica problema.

Fiul meu împlinește anul acesta 14 ani, însă nu a primit niciodată alocația deoarece nu i s-a făcut dosar pentru alocație. Tin sa mentionez ca nu a fost niciodata plecat in tari straine si nu a beneficiat de niciun venit.

Intrebarea mea este daca se poate face ceva pentru a primii retroactiv alocația? Si daca se poate care sunt pasii de urmat. 

Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2020
Ndk59, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 8 Ianuarie 2020
În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocației de stat pentru copii se poate face și pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.

Mergeti la AJPIS sa va spuna ce acte trebuiesc depuse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat pentru copii OmBun07 OmBun07 Buna, am si eu o mica neclaritate in privinta alocatiilor si nu stiu pe nimeni mai bun ca voi care mi-ar spune cum trebuie de procedat.întrebarea este:prin ... (vezi toată discuția)
Alocatia copilului snora snora Buna ziua am si eu o intrebare legata de alocatia copilului. copilul meu implineste 2 ani in decembrie nu am primit dupa el alocatia copilului numai ... (vezi toată discuția)
Alocație copii Katalin13 Katalin13 Copilul a fost născut în Italia și la 2 ani familie a revenit în țară nu are venituri nici în țară nici în Italia dar primăria spune că nu are ... (vezi toată discuția)