avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anulare preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anulare preaviz

Preavizul pe care l-am primit de la conducerea unitatii poate fi anulat ulterior de catre aceasta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: rodicadumitru , utilizator 17:42, 16 Ianuarie 2013
Muresan Felicia a scris:

Cunosc un caz in care angajatul nu fost de acord cu anularea preavizului,dupa ce a semnat toate actele si s-a pregatit de somaj.Poate angajatorul sa-l oblige sa revina?Va multumesc.


Preavizul in cazul concedierii ca urmare a desfiintarii postului, este un act de vointa unilaterala a angajatorului. In consecinta angajatorul poate dispune incetarea acestuia daca motivele care au dus la decizia de desfiintare a postului nu mai sunt valabile. In aceasta situatie, angajatul care s-a aflat in preaviz , daca angajatorul renunta la actiunea de concediere, este obligat sa isi desfasoare activitatea mai departe in baza aceluiasi CIM si a conditiilor prevazute in acesta.
Daca angajatorul renunta la concediere si implicit la preaviz, salariatul nu mai poate invoca incetarea CIM conform art. 65 (1) din CM si nu poate sa mai beneficieze de somaj. Daca doreste incetarea CIM atunci are celelalte variante existente.
Muresan Felicia a scris:

Cunosc un caz in care angajatul nu fost de acord cu anularea preavizului,dupa ce a semnat toate actele si s-a pregatit de somaj.Poate angajatorul sa-l oblige sa revina?Va multumesc.



In acest caz, nu-l poate obliga daca accepta somajul si nu intoarcerea la munca.
Si eu as zice la fel, precum Freeelis.
Rasfoiam diversele intrebari si e un caz interesant
Puteti sa-mi spuneti ca un angajator poate anula un previz in ultimele 3 zile ale perioadei, dupa ce a fost deja comunicat angajatului, iar acesta a luat act sub semnatura de el?
In actualul cod al muncii se spune ca la finele perioadei de preaviz inceteaza contrcatul individual de munca.
Astept cu interes raspunsul unui specialist in domeniu.
Da, se poate face acest lucru de catre angajator ... nu exista niciun text de lege care sa interzica angajatorului sa revoce decizia de desfiintare a postului respectiv , ceea ce are ca efect anularea preavizului.

Alte discuții în legătură

Revocarea deciziei de concediere Irina S. Irina S. Ma poate ajuta cineva cu un text de lege prin care se poate revoca decizia de concediere? Angajatorul doreste aceasta revocare. (vezi toată discuția)
Reintegrare in munca si demisie ulterioara Antimis Antimis Am fost demis [u]nemotivat,[/u] pe criteriul necorespondentei profesionale (art. 61 alin. d) din Codul Muncii). Contractul Individual de Munca a incetat pe 15 ... (vezi toată discuția)
Preaviz dijmarescu dijmarescu Buna ziua, O salariata a fost notificata cu privire la desfiintarea postului si i s-a oferit un alt post in schimb. I s-a oferit un termen de gandire cu ... (vezi toată discuția)