avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Drum de servitute
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Drum de servitute

Buna ziua.
Părinții mei au cumpărat un teren de 1200 de metri acesta fiind parcelat și rămânând în partea de spate o parcelă de 500 de metri. Aceasta a fost cumpărată de altcineva și vrea să își facă casa. Lu s-a explicat că în acei 1200 de metri intra și drumul de servitute de 200 de metri dar ei vor că noul vecin sa ii despăgubească integral adică 2000 de euro. Eu incerc sa le bag mințile în cap sa fie niste vecini drăguți și să ajungă la o înțelegere amiabilă dar fara succes. Cum le pot dovedi că sunt obligați să ii acorde acest drept noilor vecini? Și ce despăgubiri sunt în măsură să ceară?
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 08:35, 16 Ianuarie 2020
Drumul de servitute este inscris in cartea funciara?
Sincer nu știu. Cum se poate verifica? Lor li s-au spus că având în vedere că nu cumpără tot terenul se va parcela și trebuie să facă un drum de servitute că cel din spate să aibă acces la teren,ceea ce e logic și acela la rândul lui pierde din teren pentru drumul din dreptul lui.
Ce e și mai aiurea este că acest domn și-a făcut deja drumul fără să ia acordul părinților,a săpat,a curățat și a asfaltat. Le-am explicat că drumul tot lor le aparține teoretic și se vor folosi amandoi.,nu-i așa?

Vladislav20 a scris:

Drumul de servitute este inscris in cartea funciara?

Pai daca nu exista un drum de servitute inscris in cartea funciara atunci practic nu exista drum. Iar acel domn daca a inceput lucrarile a incalcat mai multe legi. Daca nu exista un drum de servitute inscris in CF atunci vecinul va poate chema in instanta ca sa va ceara un drum de servitute. Vorbiti cu un topograf autorizat, care are acces la portalul online sa verifice aceste aspecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de servitute - cale de acces madaelena madaelena Buna ziua! Adresez si eu o intrebare: Am cumparat o parcela de teren la care se ajunge printr-o cale de acces (lata de 2,3 metri). In fata noastra mai sunt 2 ... (vezi toată discuția)
Drum servitute Cristian81 Cristian81 In anul 1965 parintii mei s-au judecat cu vecinul lor in scopul de ai lasa drum de servitute catre drumul public. Parintii mei au castigat ... (vezi toată discuția)
Este obligatia vanzatorului ? mariusrous mariusrous Buna ziua , am facut de curand un precontract la notariat pt o parcela de 600m/2 , acum cand mai aveam putin si semnam actele de vanzare-cumparare notarita ... (vezi toată discuția)